• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Mısır İhvan`ında lider değişikliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), lider kadrolarının yüzde 65'ini değiştirdiğini açıkladı.

Ülke dışındaki Mısırlı İhvan mensuplarının ofis müdürü Ahmed Abdurrahman, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde lider kadrosundaki seçimleri tamamladık. Seçilenlerin hepsi hapiste olmayan kişilerden oluşuyor" dedi.

Hapiste olan bazı liderlerin idamla yargılandığını belirten Abdurrahman, "Kahire'nin güneyindeki Feyyum Vilayetinin İhvan lideri  Said Abdurrahman idamla yargılanıyor. Bunun ve bunun gibilerin yerine yeni liderler seçildi. Yeni liderlerin hepsi genç kuşaktan oluşuyor ve ortalama yaşları 40 civarında. Allah`ın izniyle belirlediğimiz hedeflere kısa zaman içinde ulaşacağız" diye konuştu.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın, lider kadrosunu değiştireceğini ve teşkilatın yönetim birimlerini yurt dışına çıkaracağını bu ayın başında ilan ettiklerini belirten Abdurrahman, askeri darbeyle gelen yönetime karşı, mücadelelerine yurt dışındaki ofisten devam edeceklerini vurguladı.  

Abdurrahman, İki ay önce yurt dışında yapılan çalışmalar sonucunda İhvan Rehberlik Konseyi'nin tamamlandığı ve 11 kişiden oluştuğunu hatırlattı. Eski Bakanlardan Amr Derrac'ın İhvan'ın siyasi sorumlusu olduğunu kaydeden Abdurrahman, yine eski bakanlardan Yahya Hamid`in de dış ilişkiler sorumlusu seçildiğini ifade etti. 

İhvan'ın, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013'ten beri ilk kez bir televizyonda açıklamada bulunduğu kaydedildi.

Kahire Ceza Mahkemesi tarafından, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 13 İhvan yöneticisinin, 11 Nisan 2015'te idamlarına, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ise "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmedilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir