• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
İtalya`dan göçmenlere karşı `deniz ablukası`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya Hükümeti, son dönemde artan kaçak göçmen gelişlerini önleme konusunda "denizden ablukayı" ihtimaller arasına aldı.

Libya açıklarında geçen hafta sonu 700'den fazla kaçak göçmeni taşıyan bir teknenin batması sonucu yaşanan trajediye ilişkin yarın olağanüstü toplanacak Avrupa Birliği

Liderler Zirvesi öncesinde bugün İtalyan parlamentosu, Matteo Renzi liderliğindeki hükümetin sunduğu karar tasarısını kabul etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi`nin 41. ve 42. maddelerinde atıfta bulunulan "ekonomik", "deniz-kara-hava ulaşımının kesilmesi" ve "denizden abluka" ihtimallerinin gündeme getirildiği karar tasarısı, büyük çoğunlukla kabul edildi.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi ile üst kanat Senato`da kabul edilen karar tasarısına, muhalefetteki Forza Italia (İtalya İleri) Partisi de "BM Güvenlik Konseyi kararı olmak" koşuluyla destek verdi.

Bu karar tasarısıyla AB zirvesine katılacak hükümet, parlamentonun desteğini almış oldu.

GÖÇMEN AKINI DEVAM EDİYOR

Yaşanan göçmen trajedilerine rağmen Akdeniz`de, Afrika`dan Avrupa`ya doğru göç de sürüyor.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Sicilya`nın Augusta Limanı'na, donanmaya ait Bettiga gemisi ile 446 göçmen getirilirken, "Sicilya Kanalı" olarak adlandırılan bölgenin Libya`ya yakın kısmında da mali polis ekiplerinin 115 göçmeni kurtardığı bildirildi.

Yine donanmaya ait Fiorillo gemisinin de 114 göçmeni bu denizden alarak, Lampedusa Adası'na getirdiği belirtildi.

Ayrıca, Libya açıklarındaki iki ayrı tekneden kurtarılan 540 Somali ve Eritre uyruklu göçmenin bugün Salerno kentine geldiği de aktarıldı.

Palermo Savcısı Maurizio Scalia, önceki gün 1 milyon göçmenin daha Libya`dan İtalya`ya geçmek için beklediğini açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir