• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
HÜDA PAR`dan Adana`daki hukuksuzluğa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Adana`da 2011 yılında İslami STK üyelerine yönelik yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınıp haklarında dava açılan 30 kişiden 24'üne verilen yaklaşık 150 yıl cezaya tepki gösterdi.

Adana`da 24 kişiye verilen 150 yıl cezayı şiddetle kınayan HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük, İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

“STK yönetici ve gönüllülerine ceza yağdırılıyor”
28 Şubat sürecinde mütedeyyin Müslüman halka yapılan hukuksuzluğun devam ettiğini vurgulayan Elibüyük, “Adana`da verilen cezalar bize bir kez daha gösterdi ki, Müslümanların 28 Şubat'ı devam ediyor. Herkesle barıştığını ve uzlaştığını söyleyen devlet, Müslümanları cezalandırmaya devam ediyor. Biz 28 Şubat ve başta Sivas davası ve diğer İslami davadan cezaevinde olanlara yeniden yargılama isterken, İslami STK`lara verilen bu cezalar da ne anlama geliyor? Özellikle bu hükümet tarafından çözüm süreci ile siyasi tutuklu ve hükümlülerin tahliyesinin konuşulması beklenirken birçok İslami STK yönetici ve gönüllülerine ceza yağdırılıyor.” ifadelerini kullandı.

Sırf Müslüman oldukları için eziliyorlar

Türkiye`deki mütedeyyin insanların durumunu, esaret altında olan mustazaf Müslümanlara benzeten Elibüyük devamla, “Bu insanlar toplumu ihya etme çalışmaları ile kamu hizmeti veriyor. Hükümet bu kişileri ödüllendirmek yerine, zindanlarda tutuyor. Bu sorumluluk hükümetin ve bu olaya tepki koymayan herkesin boynuna bir borçtur. Bakın bu İslami STK`lar da, Doğu Türkistan, Bangladeş, Arakan, Filistin ve Mısır gibi yerlerde sırf Müslüman oldukları için öldürülen, zindanda tutulan mustazaf halk ile aynı kaderi paylaşıyor.” dedi.

Elibüyük son olarak hükümete seslenerek, “Bir taraftan dindar nesilden bahsediyorsunuz. Diğer tarafta ise dindar neslin yetişmesi için yapılan çalışmalar yüzünden insanları cezalandırıyorsunuz. Yapılan bu hukuksuzluğun çok geç olmadan bir çözüme kavuşturulması gerekiyor.” şeklinde çağrıda bulundu.   (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir