• DOLAR 32.495
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2479.244
  • ...
Müslüman Kadın Vakur Duruşuyla Örnek Olmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Nisanur Dergisi / Başyazı
 
Bismillahirrahmanirrahim.

“Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten alıkoyarlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler, Allah`a ve Resulüne itaat ederler. İşte onlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak galiptir, hikmet sahibidir.” (Tevbe / 71)

“(Şeytan) dedi ki: “Beni azdırman sebebiyle, onlar(ı saptırmak) için senin dosdoğru yoluna oturacağım. Sonra gerçekten onlara önlerinden ve arkalarından, sağlarından ve sollarından yaklaşacağım. Onların çoğunu şükrediciler olarak bulamayacaksın.” (A`raf / 16–17)

“…Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunan kimse cennete girmez.” (Müslim, Ebu Davud, Tirmizi)

Kur`an`ı Kerim`in gerek yukarıdaki ayeti celilesinde gerekse başka birçok ayetinde mümin olan erkek ve kadınlar beraber zikredilmiş, birçok güzel ortak vasfa sahip oldukları beyan edilmiştir. Bu ayeti kerimede görüldüğü gibi kadın ve erkek müminlerin birbirlerinin velileri oldukları, iyiliği emrettikleri, kötülükten nehy ettikleri, namazı dosdoğru kıldıkları, zekâtı verdikleri, Allah ve Resulüne itaat ettikleri ve bu güzel vasıfları sebebiyle Allah (CC)`ın merhametine nail olacakları zikredilmiştir.

İnsanların birçoğunun haram içerisinde tepindikleri bir dönemi yaşamaktayız. Böyle bir ortamda Allah (CC)`ın bize hidayeti lütfedip İslam ve Müslümanlara hizmet etmeyi ve salih insanların oluşturduğu bir yapı ile beraber oluşumuzu nasip etmesi, Rabbimizin bizi sevdiğinin bir alametidir.

İnsanlarımıza iyiliği emretme ve...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir