• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Mazıdağlı öğrencilerden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazıdağı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Mimar Sinan Konferans Salonu`nda gerçekleşen programa okul öğretmenleri, öğrenciler ve Mazidağ'ı halk yoğun ilgi gösterdi.

 Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okul müdürü Haşim Üre‘nin yaptığı konuşma ile devam etti.

 Birlikte yaşama ahlakına değinen Üre “ Birlikte yaşama ahlakı ve onun kurallarına uymak gerçek mümin ve medeni insanın işidir. Peygamberimiz (sav)`in ifadesiyle 'O kendisi için istediğini kardeşi için de arzu eder, kendisi için arzu etmediğini kardeşi içinde arzu etmez.' Bu anlayış apartmanımıza, iş yerimize, devlet dairelerimize, trafik seyrimize, alışverişimize kısaca hayatımızın her safhasına girdiği gün daha güzel ve medeni bir toplum oluruz.” Dedi.

 Kürtçe Mevlidin okunduğu program, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama” konulu slayt gösterisiyle devam etti. Ardından okul öğrencileri tarafından okunan şiir ve seslendirilen ilahiler duygulu anlar yaşattı. Program okul öğrencilerinden Hamza Uçaş`ın Peygamberin doğumuna ve kısaca hayatına değinen konuşmasıyla devam etti.

 Uçaş daha sonra “ Şüphesiz ki yaratılan ilk insan olan Hz Adem daha çamurunda iken yani henüz yaratılmamışken ben, ümmül kitap olan Allah`ın  katındaki levhi mahfuz kitabında Onun kulu ve peygamberlerin sonuncusu idim. Ben atam Hz İbrahim`in kabul edilmiş duasıydım. Hz İsa`nın kavmine verdiği müjdesiydim ve annem Amine`nin gördüğü rüyasıydım.” Hadisini hatırlattı.

 Ardından Veysel Karani piyesini canlandıran okul öğrencileri halk üzerinde duygulu anlar yaşattı.

 Program okunan Veda Hutbesi ve edilen duayla son buldu. (Süleyman Tuna- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir