• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Hamas Hareketi öğrenci kolunun büyük zaferi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimleri kesin sonuçları açıklandı. Seçimleri, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle, Fetih Hareketi öğrenci kolu karşısında büyük bir çoğunlukla kazandı.

İslami Kitle seçimlerde toplam 3400 oy alırken Fetih Hareketi öğrenci grubu Eş-Şebibe sadece 2545 oy alabildi. Seçimlerde Sol İttifak'ın oyları 147'de kalırken, Öğrenci Kutubu grubu ise 695 oy aldı.

Bu sonuçlara göre İslami Kitle, Öğrenci Konseyi'nin toplam 51 sandalyesinden 26'sını, diğer gruplardan Eş-Şebibe 19, Öğrenci Kutbu 5 ve Sol İttifak da 1 sandalye kazandı.

Geçen yıl yapılan Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde Fetih Hareketi'nin öğrenci kolu Eş-Şebibe 2456 oyla 23 sandalye ve Hamas Hareketi'nin öğrenci kolu İslami Kitle de 2047 oyla 20 sandalye kazanmıştı.

Fetih liderleri, seçimlerden önce yaptıkları açıklamalarda, bu seçimlerin Batı Yaka halkının eğilimini yansıtacağını ve mevcut siyasi tablonun aynası olacağını söylemişti.

Mahmud Abbas'a bağlı resmi televizyon kanalı seçimlere büyük ilgi göstererek saatlerce yayın yaptıktan sonra sonuçların netleşmeye başlamasıyla birlikte aniden yayınını kesti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir