• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Hollanda`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hicret Camii Hocalarından Veysel Tartık`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hicret Camii İmamı ve Avrupa İslam Alimleri Birliği Başkan Yardımcısı Mücahit Haksever ile Hicret İlahi grubundan Mutlu Kaya`nın Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif`i okumalarıyla devam etti.

Okunan mevlidin ardından Den Haag Yunus Emre İslam Okulu Müdürü Hollandalı Müslüman Abdussadık Maas, Hollandaca kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Maas`ın konuşmasının ardından Hicret ve Kevser İlahi grupları, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen Türkçe, Kürtçe ve Zazaca   ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Daha sonra Hicret Camii Küçük Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler ilgiyle izlendi.

Muhammed Rasulullah övgünün en güzelidir

Programa konuşmacı olarak katılan Merkez El Aksa Camii İmamı Osman Kemik Hoca, yaptığı konuşmasında,  Hz Muhammed`i (sav) en güzel Kur`an-ı Kerim`in tanıttığını ve Kur`an-ı okuyarak Peygamberimizi tanımaya çalışmamız gerektiğini söyledi.

Peygamberimiz için en güzel tanımların yapıldığını ve bunların hepsinin hak olduğunu söyleyen Osman Hoca, “Allah Kur`an-ı Kerim`de ‘Muhammed Rasulullah`tır` diye buyruluyor. Onun için biz de, ‘La ilahe illallah Muhammed Rasulullah` diyoruz ve bu  kelimeler, tanımların ve övgünün en güzelidir” dedi.

Belçika`dan programa konuşmacı olarak katılan M. Fatih Demirtaş da programda yaptığı konuşmada,, dünya ve ahiret hayatının güzel olmasını isteyenler için Rasulullah`ın güzel bir örnek olduğunu belirterek, “Çünkü Rasulullah`ın kendi heva ve hevesine göre değil, Allah`ın emir ve yönlendirmesi ile hareket ediyordu. Bu yüzden Rasulullah`ın hayatının her kesiminin örnek alınması ve buyruklarına itaat edilmesi gerekir.” dedi.

Rasulullah`ın İslam`ı en ince detayına kadar Darul Erkam`dan başlayarak ilmek ilmek sahabelerine nakşettiğini ve Medine`de Sufa üniversitesi ile doruğa çıkardığını söyleyen Demirtaş, “Bu sahabeler dünyanın dört bir tarafına yayılarak İslam`ı anlattılar, yaydılar ve bizler Peygamber Sevdalıları olarak, on dört asırdır elden ele gelen bu bayrağı, bugün Avrupa`da temsilen Allah Resulünden almış ve O`nu temsilen buralarda bulunuyoruz. Bizler O`nun ahlakıyla, O`nun öğretileriyle, O`nun bize ulaştırdığı vahiy ikliminin nuruyla hayatımızı şekillendirmeli ve yeniden dünyaya ulaştırmalıyız.” şeklinde konuştu

Konuşmacılardan sonra Avrupa Peygamber Sevdalıları inisiyatifinin  Avrupa genelinde düzenlemiş olduğu Siyer Sınavının Hollanda ayağında, dereceye giren Ümit Demirel, Murat Yıldırım ve Celal Bulut`a  ödülleri verildi.

Hicret Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Hubeyb Bin Adiy'in şehadetini konu alan tiyatro ilgiyle izlendi. Duygulu anların yaşandığı tiyatro gösteriminde, seyircilerden ağlayanların olduğu görüldü.

Binlerce kişinin katıldığı Kutlu Doğum Programı, Mücahit Haksever Hoca`nın Cevşen ve kapanış duasıyla sona erdi. (Ali Aslan Işık – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir