• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Kızıltepe ADEM` den kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Aile Destek Merkezi (ADEM)  Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Peygamber efendimiz (sav) min  viladeti münasebetiyle kutlu doğum etkinliği düzenledi. Yapılan etkinliğe kadınların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Etkinlik ADEM` de öğrenim gören iki kursiyerin Kur`an-ı Kerim ile Kürtçe mealinin okunmasıyla başladı.

Daha sonra Peygamber efendimizin hayatını konu alan bir slayt gösterimi sunumu yapıldı.

Slayt gösteriminin ardından günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Aile Destek Merkezi Müdür Yardımcısı Zeynep Akdağ, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) doğum yıl dönümünün tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi dileğinde bulunarak şunları söyledi.

 “Peygamberimiz, insanlar içinden seçilmiş, insanlara karşı şefkatli ve merhametli bir peygamberdir. Sevgili Peygamberimiz (sav) hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Peygamber efendimiz (sav)  Bir hadisi şerifte “Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir."

Peygamber efendimizin insanlığa çok değer verdiğine vurgu yapan Akdağ, “Peygamberimiz hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için insanlara değer vermiştir. Nitekim bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkmış saygı göstermiş, kendisine bir Yahudiye ait olduğu söylendiğinde; o kişinin insan olmasının saygı gösterilmesi için yeter bir sebep olduğunu beyan etmiştir. Özü sözü bir olan Peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti içinde istemiştir. Ve bu hususta şöyle demiştir: ii Hiç biriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe gerçek anlamda iman etmiş olamaz." Diyerek bize uyarılarda bulunuyor.” Dedi.

Akdağ daha sonra, "İnşallah O'nu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımıza yol gösteren kandil olmasına ve O'nun bize öğrettiği İslami prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve Ahiret mutluluğumuza vesile olmasını yüce Allahtan temenni ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Akdağ`ın konuşmasının ardından sahne alan ana sınıfı 2 kız öğrencinin Peygamber efendimizin üzerine bestelenen ilahileri seslendirmeleriyle devam etti.

İlahilerin ardından sahneye çıkan aile destek merkezi kuran kursu öğrencileri ğıybetin ehemmiyeti ile ilgili bir skeç gösterimi yaptılar.

Skeçin ardından programın sürpriz konuğu olan görme engelli Rabia Anık Kur`an-ı Kerim okuyarak dinleyicileri mest etti.

Son olarak aile destek merkezinin salavat kampanyasında dereceye girenlerin ödülleri verildi. Programlarının yoğunluğu nedeniyle sonradan etkinliğe katılan Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş 1'inciye Altın 2'inci ve 3'üncüye ise çeşitli hediyeler verdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir