• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
`ABD`li Müslümanları Çetin Bir Mücadele Veriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Zekat Vakfı (Zakat Foundation of America) ve Kuzey Amerika İslam Camiası Dönem Başkanı  (Islamic conventions in North America-ICNA)  İbrahim Halil Demir, İsviçre'nin Basel Şehrinde misafir olduğu Said-i Nursi Vakfın`da, dönem başkanlığını yaptığı  ICNA`nın,  Amerika`da çok önemli İslamî çalışmalara imza attığını belirtti.

“Müslümanlar arası dayanışma konferansına 20 bin kişi katıldı”

Vakfın Lokalinde ICNA'nın, 26-28 Aralık 2014 tarihinde Chicago düzenlediği ‘Müslümanlar arası dayanışma` adlı  konferanstan bazı bölümlerin sinevizyon aracılığıyla gösterilmesinin ardından Amerika`da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Türkiye Şanlıurfa asıllı Amerikalı Müslüman Lider  Demir, 2014`de gerçekleşen konferansın her yıl tekrar ettiğini belirterek, “Konferansa toplam olarak 20 bin kişi katıldı. Bu konferans, Amerikalı Müslümanların dertlerini ve sorunlarını konuştuğu3 gün süren bir konferanstı.  Her sene bu konferans tekrar ediyor. Biz bu konferansı ilk olarak 2001-2002 yılında organize ettiğimizde, iyi hatırlıyorum aşağı yukarı bin 500 kişiydik. Washington`da küçük bir otelin salonunda yapılmıştı. O gün başlatılan konferans, şu anada Amerika`da iki  bölümde yapılıyor.  Çünkü 40 bin kişiyi bir araya getirmek mümkün değil. Konferansın bir tanesi, her yıl Aralık ayının sonunda,  diğeri ise, Mayıs ayının sonunda   yapılıyor. Bu yıl Mayıs ayındaki konferans, Baltimore şehrinde yapılacak.” dedi.

Allah'ın rızası gözetilerek yapılan işlerde mutlaka Allah'ın yardımının geleceğine vurgu yapan Demir, ilk konferansı 2001`de gerçekleştirdiklerinde ikiz kulelere 11 Eylül`de  düzenlenen saldırının henüz gerçekleştiğini, Müslümanların korku içinde olmalarından dolayı konferansa katılımın az olduğunu ifade etti.

“Siz üzerinize düşeni yaparsanız, Allah (cc) size yardım edecektir.”

Birlik olma ruhuyla yapılan o toplantılara bugün büyük bir katılımın olduğunu söyleyen Demir, “Siz kendinizi ciddiye aldığınızda, üzerinize düşen vazifeyi yerine getirdiğinizde,  Allah razısı için atılması gereken adımları attığınızda, mutlaka Allah`ın yardımı geliyor.” şeklinde konuştu..

“Vali Müslüman değil ama bizimle namaz kıldı”

Amerika`nın İllinois eyaletinin  en zengin 5eyaletten biri olduğu bilgisini paylaşarak konuşmasını sürdüren Demir, “Sinevizyonda dikkat ettiyseniz, konferansın açılışından hemen sonra konuşmayı yapan kişi, bizim eyalet valimizdir. Eyalet valisi bizim top sahasında kıldığımız bayram namazlarına gelir. Son bayram namazını 13 kişiyle kılmıştık. Bu valinin yanında çalışan bir arkadaşımız var. Vali namazdan sonra arkadaşımıza, “Ben Müslümanları seviyorum, ama aynı zamanda hayret ediyorum. Görüyor musun, imam ‘Allahu ekber` diyor herkes namaza başlıyor, ‘Allahu ekber` diyor herkes secdeye gidiyor, ‘Allahu ekber` diyor herkes kalkıyor. Şu imam, ‘Allahu ekber oy ver` dese 15 bin kişi oy verecek` demiş.  Vali Pat Quinn Müslüman değil ama, bizimle birlikte bayram namazı kıldı. Müslümanlara saygılı, onların dostu olan iyi bir insan, iyi bir vali. Birlik ve beraberlik olunca, çok güzel şeyle ortaya çıkıyor.” dedi.

“Amerikalı Müslümanlar inançlarını korumak için çetin bir mücadele veriyor”

Amerikalı Müslümanların inançlarını korumak için çetin bir mücadele verdiğini belirten  Demir, konuşmasının sonunda şunları söyledi:  “Dikkat edin, Amerika`da üretilen kültür, sizin evlerinize, Jopanya`dan Çin`e, Brezilya`ya kadar, şu insanların sadece saç tıraşına bakın, Amerika belirliyor. İnsanların dinlediği müziklere bakın, Amerika belirliyor. İnsanların giyinişlerini Amerika belirliyor. Orada kendi çocuklarımızı Müslümanca, insanlığa faydalı birey olarak yetiştirmek için ciddi mücadele veriyoruz. Okullarımızla, daha önce bahsettiğim konferanslarla, çocuklarımızın güzel birer insan, güzel birer Müslüman, toplumun güzel bir ferdi olması için elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Basri Özmen – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir