• DOLAR 32.523
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2430.873
  • ...
Bakan Yılmaz Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te “Küçük Kalpler Projesi” kapsamında 20 bin çocuğa kalp sağlığı taraması gerçekleştirileceğini belirten Bakan Yılmaz, hedeflerinde 6 ve 10 yaş arasındaki 180 bin çocuğun kalp sağlığı taramasından geçirilmesi olduğunu söyledi.

İmza törenine, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve üniversite rektörleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, “Bu bölgemiz GAP bölgesi, biz bu bölgeye çok büyük önem vererek büyük yatırımlar yaptık. 2003-2014 döneminde GAP bölgesine 32,3 milyar lira tutarında yatırım yapıldı. Bu gerçekten önemli bir yatırım tutarıdır. 2002 yılında Diyarbakır’da yeni bir eylem planı ilan ettik. GAP eylem planı o tarihten sonra hızla ilerledi. 1. GAP Eylem Planımızı tamamlandı. Artık ikinci bir döneme giriyoruz.” dedi.

Programın ardından ‘Küçük Kalpler’ projesinin protokol imzası atıldı. Bakan Yılmaz, imza töreninin ardından Pakize Kemal Öğücü İlkokulu’na geçerek, proje kapsamında yapılan ilk sağlık taramasına katılarak incelemelerde bulundu.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir