• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Necip Fazıl Aksaray Üniversitesinde anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Necip Fazıl Kısakürek’i, vefatının 32’nci yılında anma etkinliklerinin açılış töreni, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu’nda yapıldı. Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri etkinlikler kapsamında, Necip Fazıl’ın hayatı, eserleri ve ideolojisi hakkında bilgiler verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Hatm-i Şerif Duası’nın ardından, etkinliğin açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Necip Fazıl’ın hayatının önemli bir kısmının, fikir mücadelesinin bedelini ödeyerek geçtiğini belirtti. Acar, Necip Fazıl’ın türlü baskılara maruz kalmasına rağmen asla yılmayan cesur bir kalem; eserleri, fikirleri ve mücadelesiyle bir neslin ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, Necip Fazıl’ın çileli hayatından çıkarılacak çok önemli dersler olduğunu ifade ederek, “Necip Fazıl yaşadığı dönemde dik durabiliyor, konuşuyor ve zulme karşı gelebiliyor. Onun hayatından alacağımız çok ders var” dedi.

Sempozyum 2 oturum şeklinde gerçekleştirildi

Yapılan açılış konuşmalarının ardından iki oturumdan oluşan sempozyuma geçildi. Sempozyumun ilk oturumunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre “İdeologya Örgüsünde Doğu-Batı Meselesi,” Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kurt “Necip Fazıl’ın Hikâyeciliği,” Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Doğan ise “Bir Şair Olarak Necip Fazıl” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyumun ikinci oturumunda ise Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Akın “Muhafazakâr Siyasal Kültürde Bir Sembol Olarak Necip Fazıl,” Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ahmet Güven “Necip Fazıl’ın ve Nurettin Topçu’nun Hareket Felsefesi Yorumlarının Karşılaştırılması,” Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Karaarslan “Türkiye’de Sağ Siyasal Düşüncenin Hafızası: Necip Fazıl Kısakürek” ve Uzman Serkan Yorgancılar “Necip Fazıl’ın İdeal Nesil Düşüncesi” başlıklı sunum yaptı.

Sunumların ardından uzmanlar, izleyicilerden gelen soruları yanıtladı ve Necip Fazıl Kısakürek’e ilişkin merak edilen detayları anlattı. Sempozyumun bitiminde Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, konuşmacılara plaket takdim etti.

Etkinliği protokolün yanı sıra Aksaray, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Çorum ve Nevşehir’den lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Okuma Grupları da takip etti.  (Ömer Yıldırım - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir