• DOLAR 32.453
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2480.08
  • ...
Alman Makinistler Maaş Grevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - Ülke genelinde yapılan grev nedeniyle milyonlarca insan tren yerine farklı diğer ulaşım araçlarına akın etti. Grev nedeniyle Almanya'nın büyük kentlerinde ve otoyollarında yoğunluk dikkat çekti.

Grev nedeniyle Almanya genelinde tren seferlerinin sadece yüzde 30'u gerçekleştirilebiliyor.

Makinistler Sendikası'ndan (GDL) greve yönelik yapılan açıklamada, yolcu trenlerinin makinistleri 23 Nisan saat 21.00`e kadar iş bırakma eyleminde bulunacağı bildirildi.

Sendika yönetiminden yapılan açıklamada, Alman demiryolları şirketi Deutsche Bahn (DB) ile toplam 16 kez yapılan toplu görüşmelerde ana konularda sonuç alınamadığı için greve gidildiği ifade edilirken, ”DB, sürekli talepleri değerlendirmesi ve incelemesi gerektiğini iddia ediyor. İlk önce taviz veriyor, ardından geri adım atıyor” denildi.

Grev nedeniyle bir çok yolcu ülke genelinde otomobil, taksi ve otobüs tercih etmesi nedeniyle Berlin'de trafikte oldukça yoğunluk yaşandı.

Tren istasyonlarında bilgilendirme stantları kurulurken yolculara ücretsiz içecek ikramında bulunuldu.

Sendika ne istiyor

Sendika, makinistler için yaklaşık yüzde 5 oranında ücret artışı ve haftada 1 saat daha az çalışma talep ediyor. GDL, ayrıca fazla mesainin sınırlandırılmasını ve emeklilik düzenlemesinde de iyileştirme istiyor.

DB ise sendikanın greve gitmesini eleştirerek grev kararından geri adım atılmasını istedi. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Weber, GDL`nin bu grevle DB`ye ve müşterilere zarar verdiğini savundu.

Makinistler geçen yılın eylül ayından beri 6'ncı kez greve gitti. En son kasım başında yapılan grevde makinistler yük trenlerinde 75, yolcu trenlerinde ise 64 saat iş bırakmış, grevden çok sayıda yolcu etkilenmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir