• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Hür Aday Cengiz Karakaya basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Bitlis Bağımsız Milletvekili adayı Cengiz Karakaya, ötelenmiş sorunları gündeme getireceklerini söyledi.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ve İl Sekreteri Nihat Dalga`nın da hazır bulunduğu kahvaltıda konuşan Bitlis`in Hür Adayı Karakaya, yüzde 10 barajının Türkiye`nin bir ayıbı olduğunu, barajdan dolayı seçime 9 ayrı ilde bağımsız adaylarla girdiklerini ve bu seçimlerde, mecliste temsiliyet almak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

“9 ilde bağımsız adaylarla seçime giriyoruz”

Seçime parti olarak girmek istediklerini fakat seçim barajından dolayı seçime bağımsız adaylar olarak gireceklerini belirten Karakaya, “Yüzde 10 barajına takılacağımızı düşünerek 9 ilde bağımsız adaylarla seçime giriyoruz. Birileri ‘Barajı aşamazsak kıyamet kopar diyor.` bir kısmı da 'Siz kıyameti koparırsanız, biz de çıkardığımız iç güvenlik paketindeki maddeleri uygularız. Siz kıyameti o zaman görürsünüz.' diyor. Yani ülke gerçekten geriliyor.” dedi.

Yüzde 10 seçim barajının adalet ve temsiliyet açısından sorun olduğunu ve çözülmesi gerektiğini ifade eden Karakaya, “Bu ülkede Ermeni, Süryani varsa, bunlar da kendilerini temsil edebilmeliler. O milletvekilleri arasında bunlardan da biri olmalıdır. Mesela 50 bin oyum var, fakat ben kendimi mecliste temsil edemiyorum. Bu dinsel, ırksal, renksel, mezhepsel olabilir fark etmez. Gerçekten bu büyük bir sorundur. Bunun bir an önce kalkması lazım. Bunun en büyük müzdaribi biziz. Yani Türkiye genelinde parti ismiyle seçime giremememizin nedeni budur.” şeklinde konuştu.

Halkın görülmeyen sorunlarını gündeme taşıyacaklarını belirten Karakaya, “Bitlis`te neden desteklenmemiz gerektiğini halkımıza anlatacağız. Dillendirilmeyen sorunları gündeme getireceğiz. Bu bölgede yıllardan beridir biriken sorunlar var. Ötelenmiş bu sorunları yeniden masaya yatıracağız.” dedi.

Türkiye`de bazı şeylerin değiştiğini, bunun dünyanın sonu olmadığını söyleyen Karakaya, “Türkiye`de kronikleşmiş bazı şeyler vardı. Bunlar yavaş yavaş ortadan kaldırılıyor. Örneğin andımızın kaldırılması ilk günlerde büyük tepkiler alsa da kaldırıldı. Bakın çocuklarımız okula başlarken yalan söyleyerek başlıyordu.” ifadelerini kullandı.

“İslami muhalefet için söyleyecek sözümüz var”

Bitlis`te köy köy, ilçe ilçe gezeceklerini, çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirten Karakaya, “Bu bölgede yaşayan, bu halkı, bu ili seven herkesin bizi desteklemesini istiyoruz ve bekliyoruz. Gideceğiz, halka durumumuzu ve niçin bizi desteklemesi gerektiğini anlatacağız. Mecliste; Türkiye için, İslami bir muhalefet için, Kürt ve Kürdistan için söyleyecek sözümüz var.” şeklinde konuştu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir