• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
Bismil AK Parti başkanının amcası kaçırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Diyarbakır Bismil ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın’ın amcasıoğlu Yemlihan Aydın(60) kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı.

Kaçıran kişilerin olaydan hemen önce HDP’li belediyeye ait Nujin Kadın Merkezi’ne girip çıktıklarının görülmesinin ise şahsın kaçırılmasının, PKK’nin son zamanlarda başlattığı Silah Tehdidiyle HDP’ye oy toplama olaylarının bir parçası olarak değerlendirildi.

Olay bugün saat 08.00 sıralarında Altıok Mahallesi Ziraat Caddesinde meydana geldi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz AK Parti Diyarbakır Bismil ilçe başkanı Abdulhadi Akaydın, amcası Yemlihan Aydın’ın 08.24’te evden çıktığı sırada evin önünde bir araçta bulunan yüzü maskeli ve silahlı 4 kişi tarafından kaçırıldığını belirtti.

Olayın parti binasına 50 metre uzaklıkta olduğunu da aktaran Akaydın, “Saat 08.24’te gri renkli bir panelvanın içeresinde bulunan yüzü maskeli ve silahlı kişiler,  kapıcıyla beraber binadan çıkan amcama silah doğrultarak zorla araca bindirip kaçırıyorlar. Kaçırılma esnasında bir boğuşma yaşanıyor. Kapıcı tarafından aracın rengi, plakası alınıyor. Kaçırıldıktan sonra olay partimizin güvenlik kameralarına da takılıyor.” dedi.

Olay hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Akaydın, polisinde geniş çaplı arama başlattığını ifade etti.

Kaçıranlar Kadın Merkezine girip çıkıyor

Bu gün sabah saat 04.00 sıralarında aynı aracın belediyeye ait Kadın Merkezinin önünde durduğu ve aracın içinde bulunan şahısların Kadın Merkezine girdiğini belirten Akaydın, içeri giren şahısların belli bir süre içeride kaldıktan sonra oradan çıktıklarını ve bu görüntünün de MOBESE kameralarına yansıdığını söyledi.

Akaydın, “Saat 06.00 sıralarında araç amcamın evinin önüne geliyor ve burada 08.00 sıralarına kadar bekliyor. Amcam ve kapıcı evinden çıktığı sırada araçtaki 4 kişi tarafından amcam kaçırılıyor.” ifadelerini kullandı.

Hiç kimseyle bir husumetlerinin olmadığının altını çizen Akaydın, “Niçin kaçırıldığını bilmiyoruz. Şu ana kadar kimse bizimle irtibata geçmedi. Bu gibi olaylar insanlarımızı tedirgin ediyor. Seçim sathı mahaline girmiş bulunmaktayız. Bu tür provokasyonların başka yerlere çekilebileceğini ihtimalini de düşünüyoruz. Bir an önce amcamızın tekrar bizimle beraber olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Hasan Gündüz-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir