• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Muş'ta 10 bin öğrenci ağız ve diş taramasından geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol kapsamında merkez ve 5 ilçede 10 bin öğrenci ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecek. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, il genelinde 10 bin öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilmesi için çalışmalara başladı.

Okullarda öğrencilere diş fırçası ve macunu da dağıtılacağı belirtilirken, tedaviye ihtiyacı olan öğrencilerin ise hastaneye yönlendirilerek tedavisinin yaptırılacağı açıklandı. İlk olarak Merkez 100. Yıl Zafer İlkokulu’nda öğrenciler, ağız ve diş taramasından geçirilirken, kampanyanın taşradaki okullarda devam edeceği ifade edildi.

Yaklaşık 4 aylık bir sürede ağız ve diş sağlığı taramasını tamamlayacaklarını belirten Muş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatih Atalan, “Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imzaladığı protokol sonucunda Muş genelinde ve özellikle taşra okullarında 10 bin öğrenci diş taramasından geçirilecek. Diş taramasından geçirilen öğrencilere aynı zamanda hijyen eğitimi de verilerek diş fırçası ve macun da dağıtılacak. Diş taraması sırasında tedaviye ihtiyacı olan çocuklarımıza vereceğimiz not kartları ile hastanemize geri dönüşüm de sağlanacak.” dedi.

Taramanın özellikle kırsalda ki köylerde yapılacağını söyleyen Atalan, “Bu çalışmayı Nisan, Mayıs ile Ekim ve Kasım aylarına yayarak toplamda dört aylık bir süre içerisinde 10 bin öğrencimizi taramadan geçirmiş olacağız. Bu çalışma kapsamında özellikle merkeze bağlı köyler ve yatılı okullar olacaktır. Küçük çocuklara hijyen eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Çünkü bütün alışkanlıklar küçük yaştan itibaren başlıyor. Küçük yaştaki çocuklarda süt dişi ve anne dişleri çıkması sebebiyle daha fazla diş sorunu olabiliyor. Hem bu sorunlara müdahale etmek hem de daha sağlıklı bir nesli yetiştirme hedefindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu diş taraması kapsamında 100. Yıl Zafer İlkokulu’nda 720 öğrenci, Muş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatih Atalan, Doktor Mehmet Taymaz ve Doktor Sevinç Yelek gözetiminde taramadan geçirildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir