• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cuma İçten: Diyarbakır`ın Marksist olmadığını tüm dünya gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Toplantı ve Konferans salonunda gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu.

AK Partinin açıkladığı milletvekilleri aday listesi sonrası yaşanan gelişmeler ve AK Partinin seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Diyarbakır milletvekili Cuma içten, açıklanan listeler sonrası listeye rıza göstermeyip tepki gösterenlerin yanlış yaptığını ve bu tavırları ile Türkiye`ye zarar verdiklerini söyledi.

“Kutlu Doğum, Diyarbakır`ın Kominist ve Marksistlerin memleketi olmadığını gösterdi”

Açıklamalarında HDP`yi çok sert bir dille eleştiren İçten, HDP`nin temsil ettiği misyon itibariyle bu halkı temsil etmediğini belirterek, bunun en büyük delilinin de Pazar günü Diyarbakır`da kutlanan ve bütün dünyanın izlediği Kutlu Doğum etkinliği olduğunu söyledi.

İçten, “Hz. Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum haftası olması münasebetiyle bu haftanın hayırlara vesile olmasını dilerken, Diyarbakır`da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde emeği geçenlerin ellerinden öpüyorum. Kutlu Doğum programı tüm dünyaya, buranın Kominist ve Marksistlerin memleketi olmadığını gösterdi. Peygamberler şehrinde birileri çarşafla alay ediyorsa, camiler ötekileştiriliyorsa, ortada ideolojik bir sorun var demektir.” ifadelerini kullandı.

 “6-7 Ekim olaylarında Kur`an-ı Kerim yaktılar”

6-7 Ekim Kobani olaylarında HDP`nin sokağa çağırdığı saldırganların Kur`an-ı Kerim-i yakacak kadar ileri gittiklerini söyleyen İçten, HDP`nin hassasiyetinin sadece Kiliseleri onarmak ya da alevi dernekleri yapmak olduğunu belirtti.

HDP`nin Kobani olayları öncesi topraklarından PYD tarafından sürülen Kürtleri bir kez olsun gündem etmediğini de hatırlatan İçten, “Suriye`den buraya göç eden 200 bin Kürdü Müslüman oldukları için görmezden gelen HDP, Kobani ve Şengal`den gelen Yezidilere sahip çıktı. Eşcinseller için sokağa dökülen HDP`den Camileri onarması ya da Filistin`i özgürleştirmesi beklenebilir mi? Halkın bu hassasiyetini HDP`mi temsil edecek?” dedi.

 “Ey HDP, CHP ve MHP Allah`tan korkun!”

Derin Devletin ve PKK`nin geçmişte mazlum insanları, Müslüman Kürtleri katlettiğini söyleyen İçten, MHP, CHP ve HDP`ye Allah`tan korkun çağrısı yaptı.

MHP ve CHP`nin ırkçılığı ne kadar kötüyse, HDP`nin Kürtçülüğünün de o derece kötü olduğunu söyleyen İçten, önemli olan şeyin insan olmak olduğunu söyledi.

“Avrupa bize insanlık dersi vereceğine kendine baksın”

Emperyalist ülkelerin mazlum ve güçsüz ülkelerin topraklarını sömürdüğünü ve insanları katlettiğini söyleyen İçten, “Fransa, Afrika`yı sömürdü. İngiltere, Afrika ülkelerini yaktı, yıktı. Avrupa ekonomisi krizin içine girmiş. Londra`da 40 bin kişi sokakta yaşıyor. Sonrada bunlar gelip bize insanlık dersi veriyorlar. Medeniyet dersi vermeye kalkıyorlar. Onlar önce kendilerine baksınlar. Kendi sorunlarını halletsinler. Kendi günahlarına çare bulsunlar.” açıklamalarında bulundu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir