• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kâhta İmam Hatip Ortaokulunda Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kâhta İmam Hatip Ortaokulu, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde bir program gerçekleştirdi. Kâhta Kültür Merkezi`nde gerçekleşen programa okul öğretmenleri, öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okul müdürü Lütfü Başlı`nın yaptığı konuşma ile devam etti.

Kutlu Doğum ile bir devrin kapanıp, yeni bir devrin doğduğunu ifade eden Başlı, “Hakkın ve adaletin zulmü ve haksızlığı boğuşudur. İlmin ve irfanın, cehaleti ve bağnazlığı kovuşudur. Kutlu doğum, Risalet zincirinin son halkası olan Hz Muhammed`in (sav) dünyayı teşrifidir. Evrensel mesajı insanlığa sunuşudur.” dedi.

Başlı, konuşmasının devamında, “O`nun gelişiyle üç kuruşluk menfaati için cinayet işleyenler, O`nun eğitiminden geçtikten sonra mallarını Allah yolunda vakfedecek, canlarını bu uğurda feda edecek duruma ermişlerdi. İştahları çekince canlı develerinin hörgüçlerini kesip kızartıp yerken, vicdanlarında en ufak bir rahatsızlık duymayanlar, O`nun kuşatıcı tebliğinden sonra karıncayı incitmeyecek şekilde merhamet sahibi olmuşlardır.” ifadelerini kullandı.

Bencillik, menfaatperestlik ve dünya metaına iltifat edenlerin, başkalarını kendine tercih edecek dereceye geldiklerini söyleyen Başlı, “Din kardeşlerini kendilerine tercih ederek Ensar unvanını alabilmişlerdir. Hayatına kastedenler, O`na birçok planlar yapanlar, yollarına dikenler dökenler, O`nun müşfik davranışları sonunda İslam`la şereflenip ‘Anam babam sana feda olsun Ya Resûlullah diyecek şekilde serdengeçti olabilmişlerdir. O`nun gelmesiyle insanlar, insan olduklarının farkına varabilmişler, insanca yaşamanın huzuruna ermişlerdir. Çünkü O, rahmet ve merhamet timsalidir. Tevazu örneği, cömertlik misalidir. İyi bir lider, gerçek bir önder, son peygamberdir.” şeklinde konuştu.

Okul öğrencileri tarafından Ahde Vefa adlı tiyatronun sahnelenmesinden sonra etkinlik, skeç, şiir ve seslendirilen ilahilerle devam etti.

Program, Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerle son buldu.  (Mehmet EREN-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir