• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Başkale Platformu'ndan YYÜ Rektörüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkale’nin sorunlarını çözmek amacıyla kurulan Başkale Platformu üyeleri, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne (YYÜ) yeniden Rektör seçilen Prof. Dr. Peyami Battal’a makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Başkale Ziraat Odası başkanı Rahmi Aşkan, VANTSO Başkale temsilcisi Rıdvan Sarı ile Başkale Muhtarlar Derneği başkanı Cezmi Arslan hazır bulundu.  

Rektöre hayır temennilerinde bulunan Platform üyeleri, Başkale Meslek Yüksek Okulu’nun yeniden inşa edilmesi ile ilgili girişimlerin artırılması başta olmak üzere mevcut üç bölümün bulunduğu Yüksek Okulun, yeni bölümler ilave edilerek genişletilmesini talep ettiler.

YYÜ Kampüsü’nde hizmet veren Yüksek Okulun, başta Başkale ticaretinde canlılık meydana getirmesinin yanı sıra çevre ilçe ve yerleşim yerlerinde bulunan öğrencilerin kolay eğitim alabilmesi için Başkale’ye alınmasını gerektiğini dile getiren Platform Üyeleri, Peyami Battal’ı Başkale ye davet ederek inşaatın hızlanmasını dile getirdiler.

Başkale esnafının maddi manevi her konuda desteğe hazır olduğunu ifade eden Platform Üyeleri, lojman sorunu başta olmak üzere öğrenci yurdu inşa edilmesi ile ilgili Rektörden destek istediler.

3 bölümde 300 öğrenciye eğitim imkânı sağlayan Yüksek Okulun Başkale’ye taşınması halinde öğrenci kapasitesinin de artacağına değinen Platform üyeleri, öncelikle yurt ve lojman sorununun çözümü ile ilgili Yatılı Bölge Okulunun geçici süre ile kullanılmasını talep ettiler.

Rektörü Peyami Battal ise platform üyelerine, yerinde incelemelerde bulunmak üzere Van valisi ile birlikte Başkale’ye gitme sözü verdi. (İlyas Akkoş - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir