• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Bingöl`ün Ilıcalar Beldesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Müftülüğü tarafından Bingöl`ün Ilıcalar Beldesinde gerçekleşen ‘Kutlu Doğum` programına belde halkı yoğun ilgi gösterdi.

Ilıcalar YİBO`da düzenlenen ‘Kutlu Doğum` programı, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı.

Bingöl Müftülüğü tarafından organize edilen ve Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök bir konuşma yaparak, “Kutlu Nebi`ye yakışır bir ümmet olmak için düzenlenen bu etkinliğe destek vermek, emek vermek her müminin görevidir.” dedi.

Programda bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Orhan Turan ise, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler sunarak,  “Efendimiz, bir gün sahabesiyle otururken yanlarından bir gayri Müslim cenazesi geçtiğini fark edince hemen ayağa kalktı, sahabe sordu ‘Ya Resulullah, neden ayağa kalktınız? Onu taşıyanlar gayri Müslim idiler.  Mevta Müslüman değildi niye ayağa kalktınız` sorusuna; Efendimiz; 'O bir insandır, o insan olduğu için değerlidir diyerek insanların inançları farklı olsa da saygıyı hak ettiğini göstermiştir.” İfadelerine yer verdi.

Turan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Efendimiz her hali ve hareketiyle bizlere örnekler sergilemiştir. O merhamet Peygamberi idi. O kızı Fatima`ya babasının annesi diye hitap ederek cahiliye döneminde kızlarını canlı canlı gömenlere karşı eşlerine gözümün nuru diyerek değer veren peygamberdir. O kini, nefreti, buğzu, ret eden, iftirayı, yalanı,  fitneyi ve dedikoduyu yasaklayandır. Bizler böyle bir peygamberin ümmetiyiz, ona layık olmak için onun buyrukları olan yetime sahip çıkan, başlarını okşayan, sahiplenen, memleketine, toplumuna, sorumluluk his eden bir Peygamberin ümmetiyiz. Onun gösterdiği yolda, Kur`an anayasasına uygun olarak her birey ona göre hareket etmelidir." İfadelerine yer verdi.

Kutlu doğum programı, yapılan ikramlarla son buldu.

Öte yandın Kiğı ilçe müftülüğü tarafından da Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde ‘Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı` konulu bir konferans düzenlendi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir