• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Mursi`ye verilen ceza İstanbul`da protesto edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanlığı Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'ye verilen 20 yıl hapis cezasını kınamak ve  İhvan yöneticilerine yapılan zulümleri protesto için Mısır konsolosluğu  önünde toplanıyor.

Yoğun katılım beklenen basın açıklaması bu akşam saat 22:00'de gerçekleştirilecek.

DIŞİŞLERİ'DEN TEPKİ
Dışişleri Bakanlığı da Mısır'da seçilmiş cumhurbaşkanı  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şöyle denildi: "Mısır`da düzenlenen ilk demokratik seçimler neticesinde halk iradesiyle iş başına gelen, ancak 2013 yılında gerçekleştirilen askeri müdahale sonucu görevinden zorla uzaklaştırılan Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin diğer sanıklarla birlikte yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasını esefle karşılıyoruz.

Askeri müdahalenin ardından Mısır halkının belli bir kesimine yönelik olarak yürütülen uluslararası standartlardan uzak keyfi yargılamalar, eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen yargı kararının objektifliğine dair şüpheleri derinleştirmekte, Mısır`da demokrasinin geleceğine ilişkin endişeleri pekiştirmektedir.

Mısır halkının gerçek bir demokrasiye ve hukuk devletine yönelik meşru taleplerinin karşılanması hususundaki samimi çağrılarımız geçerliliğini korumaktadır."
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir