• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
Batman'da 'Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” 2015 Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın beraber organize ettikleri “Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor” konulu Gençlik Şöleni ve Konser programı düzenlendi.

Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumunda gerçekleşen ve Sanatçı Mustafa Demirci’nin katıldığı Gençlik Şöleni ve Konser programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Bayram Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzmanı Seyit Kuş, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Batman Gençlik Spor İl Müdürü Halil Çöl, bazı kurum müdürleri, Müftülük çalışanları ve halk katıldı.

İl Müftü yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar’ın sunumuyla gerçekleşen Gençlik Şöleni ve Konser programı, Vaiz İbrahim Halil Yakut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Halil Çöl kısa bir selamlama konuşması yaptı. Çöl’ün selamlama konuşmasının ardından Müftü Hasan Çağlar günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Müslümanları coşturan ilahilerin ve dini müziklerin dindeki yerine değinen Çağlar, “Peygamber Efendimiz için sayısız etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde Peygamberimizin çeşitli yönleriyle büyüklüğü, örnekliği anlatılmaya çalışılmaktadır. Bir yandan Peygamberimizin evrensel mesajları camilerde, camilerin dışında açık veya kapalı mekânlarda anlatılırken, diğer yandan da ilahiler ve ruha gıda dini müziklerle kardeşlerimiz coşmaktadır.” dedi.

Peygamberin zamanında da ilahi ve kasidelerin okunduğunu belirten Çağlar, “Hassan Bin Sabit gibi şairler, Peygamberimiz (sav) huzurunda O’nun peygamberliğiyle ve büyüklüğüyle ilgili kasideler naatlar söylemiştir. Bu kültürümüzde de var olan bir husustur.” ifadelerini kullandı.

Program, Batman merkez Gazi İmam Hatip Lisesi’nin oluşturduğu Gurup Ebrar’ın seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Gençlik Şöleni ve Konser programı, Sanatçı Mustafa Demirci’nin verdiği konserin ardından son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir