• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrenciler münazarada eğitimi tartıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi, konferans salonunda gerçekleşen münazara yarışmasında öğrenciler eğitimi işledi. Gerçekleştirilen yarışmaya Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Okul Müdürü İsmet Ürüt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Münazara yarışmasında öğrenciler, eğitimde zorunlu eğitim olmalımı, olmamalı mı konusunu işledi. Öğrenciler her iki durumda, eğitimin artı ve eksilerini içeren beyin fırtınası yaptılar.

Münazara yarışmasını izleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, öğrencilerin toplumu ilgilendiren konulara duyarlı olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Çelik, “Orta öğretim kurumlarımızda okuyan gençlerimizin, toplumsal sorunların farkına varıp, çözümler üzerinde düşünmeleri, çözüm önerileri geliştirmeleri ve bu süreçte kafa yormaları çok önemli. Tarihi süreç içinde, eğitim konusu zaman, zaman,karşıt fikirli akımlarca da tartışılmış bir konu, bir taraf eğitime karşı çıkarken, bir tarafda eğitimin gerekli olduğunu savunmuştur. Ben de, eğitimin insan için vazgeçilemez bir olgu olduğunu düşünüyorum. İnsanlığın var oluş gününden bu tarafa, eğitimsiz bir an geçmemiştir. Önemli olan medeni bir şekilde tartışmamız ve bu zeminde tartışmayı öğrenmemizdir. Gençler sadece ülkemizin değil, dünyanın sorunlarını tartışmalı, ama iyi niyetle ve perspektiflerini geniş tutarak tartışmalılar. Unutmamalıyız ki, konuşmadan, düşünmeden, tartışmadan iyiye ulaşamayız, kendimizi geliştiremeyiz. Ama bunu yaparken nasıl yapmamız gerektiğini, aslında okulda öğreniyoruz, bu açıdan eğitim önemli. Ben bu anlamlı münazarada emeği geçen, okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir