• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Hakkari Geçitli (Peyanıs) köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Geçitli Hemeda İlkokulu ile Geçitli Ortaokulu tarafından  "Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Programa katılan yaşlı- genç, kadın-erkek yüzlerce kişi, Hz. Muhammed (a.s.v)`e olan biatini yeniledi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan Mevlidi Şerif ve seslendirilen ilahilerle devam etti.

Açılış konuşmasını Kürtçe yapan Molla Osman Gentir, Hz. Muhammed (sav)'in şahsi, ailevi, içtimai, siyasi ve askeri yönüne dikkat çekerek, Hz. Muhammed (sav)`in her yönüyle eşsiz bir önder olduğuna değindi.

Geçitli okulu Müdürü Faruk Kılıman da yaptığı konuşmasında, Hz. Muhammed (sav)`i sevmenin, O'nu hayatın her alanında yegâne önder kabul edip, sünnetine ittiba etmek ve sünnetini muhafaza etmek anlamını taşıdığını vurguladı.

Programın sonunda Habbab bin Ered'in Müslüman olduktan sonra çektiği işkencelere rağmen imanından zerre kadar vazgeçmemesi sahnelenen tiyatro ile canlandırıldı. Tiyatro gösterimi izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Program, Hz Muhammed (sav)'in Veda Hutbesi`nden bir kesitin okunmasıyla sonlandırıldı.

Programa katılan köy halkı etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür etkinliklerin her yıl düzenlenmesini istedi.  (İLKHA)    






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir