• DOLAR 32.504
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2490.516
  • ...
SON DAKİKA
`Siyasetimiz hak batıl çizgisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Şimdi Tam Zamanı! Türkiye için Kürdistan için söyleyecek sözümüz var” sloganıyla seçimlere hazırlanan “Hür Adaylar”dan Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Kızıltepe`de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve İlçe Başkan Yardımcısı Şeyhmus Karaalp`ın da hazır bulunduğu yemekli basın toplantısında, gündem konusu olan sorunlar konuşulup çözüm önerileri ve gösterecekleri siyasi tavır hakkında görüşler dile getirildi.

Kendilerini kırmayarak davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Irak Kürdistan`ı Başkenti Erbil`de yapılan bombalı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Sadettin Şan (29)  ile Bilind Önen`in (35) ailelerine başsağlığı dileyerek saldırıyı kınadıklarını belirtti. Kılınç, ‘Hür Adaylar`dan HÜDA PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel`in Diyarbakır`daki taziyeye, kendisinin ise Derik`teki taziyeye giderek ailelere başsağlığında bulunduklarını ifade etti.

“Siyasetimiz hak batıl çizgisidir”

Adil olmayan seçim barajına parti kurmadan öncede karşı olduklarını belirten Kılınç,Malumunuz yüzde 10`luk seçim barajından dolayı partimiz bağımsız adaylarla seçime girme kararı aldı. Biz parti olmadan öncede Adil olmayan seçim barajına karşıydık. İnşallah 9 ilde blok şeklinde bağımsız adaylarla seçime gireceğiz. Yapılan kamuoyu yoklaması ve istişareler sonucu Mardin için adımız ön plana çıktı. Partimizin teklifi doğrultusunda adaylığı kabul ettim. Biz yola çıktığımızda kirli siyaset yapmayacağımızı söyledik. Siyasetimiz hak batıl çizgisidir. Hak olan hangi partiden gelirse destek vereceğiz. Ama yanlış bizim taraftan da olsa karşısında duracağız. İnşallah doğru siyaset yolunda yapamayacağımız vaatleri halka söylemeyeceğiz ve onun sözünü vermeyeceğiz. Bu bir demogoji veya siyasi amaca ulaşmak için kullanacağımız bir argüman değildir.” dedi.

“Dış politikada sıfır sorun diyenler bugün komşularıyla büyük sorunlar yaşıyorlar”

Dindar nesil yetiştireceğiz diyenlerin gençlerin midesini doldurup manevi açlığı gidermediklerine vurgu yapan Kılınç, “Eğer Allah`ın izniyle seçilirsek, mecliste halkımızın tüm sorunlarını dile getireceğiz. 1982 anayasasının değişmesi için özellikle çaba sarf edeceğiz. Dış politikada sıfır sorundan bahsedenler, bugün komşularıyla büyük sorunlar yaşıyorlar. Dış politikada emperyalistlerin amaçları doğrultusunda politika belirlemeye karşı çıkıp, İsrail`i tanıyan kararın kaldırılması hususunda çaba sarf edeceğiz. İş güvenliği hususunda gerekli yasaların çıkarılmaları için çalışacağız. Dindar nesil yetiştireceğiz diyenler gençlerin midesini doldurdular ama manevi açlığı gidermediler. Bize göre mecliste İslami muhalefet eksikliği var. İslam`ı referans alan ve hükümete İslami muhalefeti yapacak partiye ve kadrolara ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

“Tüm zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz”

Dış borca yılda 50 milyar dolar ödeme yapıldığına dikkat çeken Kılınç, “Zinayı serbest kılan yasanın kaldırılması için çaba harcayacağız. Toplumsal yozlaşma, boşanma, hırsızlık, alkol gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz. Faize dayanan ekonomiye karşıyız ve ekonomiyi sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışacağız. Dış borç almış başını gidiyor. Yılda 50 milyar dolar dış borca ödeniyor.” dedi.

Geçmişte üniversite statüsünde olan medreselerin önünün açılması ve desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Kılınç, Medreselerde mezun olan gençlerin İlahiyat Fakültesinden denklik almalarının sağlaması için hükümete baskı uygulayacaklarını söyledi.

Kılınç, açıklamalarının sonunda şu ifadelerde bulundu: “Dört parça Kürdistan arasında suni sınırların kaldırılması için talepte bulunacağız. Bu başarılmazsa bile gidiş gelişlerde kolaylık sağlanması için çaba sarf edeceğiz. Şeyh Sait, Üstad Bediüzzaman ve Seyit Rıza gibi şahsiyetlerin mezar yerlerinin tespiti ve iade-i itibar sağlanması için çaba sarf edeceğiz.” (Mehmet Aslan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir