• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
Gaziantep'te öğrencilere atık yönetimi ve çevre eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez ve ilçelerde 40 okuldan 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik çevre, çevre kirliliği, atıklar, sıfır atık yönetimi, geri dönüşüm ve önemi, atıkların sınıflandırılması ve belediyenin yükümlülükleri konusunda yılsonuna kadar eğitim verilmesi planlanan proje kapsamında, yaklaşık 30 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Empati İlkokulu’ndaki eğitimin açılışında, ailelerin ve öğretmenlerin çocukların iyi bir şekilde yetişmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

Daha yeşil ve daha temiz bir dünya için çocuklara tavsiyelerde bulunana Şahin, “Hem kendimizi temiz tutacağız, hem çevremizi. Çevreyi korumamız için toprağı, suyu ve havayı temiz tutmamız lazım. Biliyorsunuz ağacın en büyük özelliliği pis havayı çekiyor. Bize temiz hava veriyor. O kadar önemli ki bunu başka bir canlı yapamıyor. O yüzden havamızı korumamız lazım, ağaçlandırmamız lazım. Suyumuzu, toprağımızı korumamız lazım, kirletmemeliyiz. O yüzden de bizim, size nasıl bunları temiz tutmamız gerektiğini iyi anlatmamız lazım.” dedi.

İlki Empati İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimde miniklere Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından sunum eşliğinde “Atık Yönetimi ve Çevre Eğitimi” verildi.

Eğitimin ardından çocuklara, diş macunu, fırça, sıvı sabun gibi temizlik ürünlerinden oluşan hediye seti dağıtıldı.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir