• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Doğu`ya Kar Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, sorumluluk genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinde etkili olan yağışın, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan il ve ilçelerinde yoğun şekilde etkili olması tahmin ediliyor.

Bölge genelinde etkisini artıran kar yağışının ardından kent merkezleri beyaz örtüyle kaplandı. Vatandaşlar araçlarının, ev ve iş yerlerinin üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı.

Okula giden öğrenciler karla kaplı yollarda yürümekte güçlük çekti. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da çeşitli yöntemlerle korunmaya çalıştı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da sıfırın altında 2, Erzurum ve Kars'ta sıfırın altında 1, Ağrı'da 3, Erzincan'da 4, Iğdır'da 6 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan ve Erzurum'da 4, Kars'ta 6, Erzincan'da 1 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Kars'ta 2, Erzurum'da 4 ve Ardahan'da 6 santimetre kaydedildi.

- Meteorolojiden su baskını uyarısı

Bu arada Ardahan'da etkili olan kar ve buzlanma, karayollarında ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar yağışıyla yollarda sis ve buharlaşma meydana geldi.

Karayolları 193. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Ardahan-Şavşat karayolu ile Ardahan-Posof karayolunda yoğun kar yağışının ulaşımda aksamalara neden olduğunu söyledi.

Söz konusu yollarda buzlanma da olduğunu vurgulayan Yıldırım, kar yağışı ve buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışının tipi, ani sel ve su baskınına ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini, özellikle Ağrı ve Iğdır illerinde kuvvetli rüzgar esmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir