• DOLAR 32.507
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2490.812
  • ...
İTTİHAD`dan Mursi`ye ve İslami STK`lara verilen cezalara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır`da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Genel Merkez tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Mısır`ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verilen 20 yıllık hapis cezası ile Adana`da İslami STK yetkililerine verilen toplamda 155 yıllık ceza sert bir dille kınandı.

Adana`da  2011 yılında İslami STK üyelerine yönelik yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınıp haklarında dava açılan 30 kişiden 24`üne verilen cezaların hayretle karşılanacak ve hak, hukuk adına savunulacak bir tarafının olmadığı belirtilen açıklamada, verilen cezaların sadece belli bir camiaya değil Türkiye`de İslam ve Müslümanlar adına çalışma ve hizmet yürüten her kesime verildiğinin altı çizildi.

“Hâlâ cezaevleri binlerce masuma ev sahipliği yapıyor”

Müslümanlara yönelik girişilen bu cezalandırma tavrının yeni olmadığı ve 100 yıla yakın bir süredir bu coğrafyada Müslümanların mağdur edilmeye devam edildiği belirtilen açıklamada, “ Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte tam bir hukuk katliamı yapan Türkiye`nin yargı sitemi hala aynı ray üzerinden gitmeye devam ediyor. Müslümanların dünya ve ahiret saadeti için gece gündüz demeden çalışıp çabalayan, dünyalarını hiç çekinmeden feda eden İslami cemaat mensupları Kemalist sistemin halen mağduru… Değişen hiçbir şey yok. Hâlâ cezaevleri binlerce masuma ev sahipliği yapıyor. Hâlâ anne ve babalar çocuklarına hasret bir şekilde dünyadan göçüp gidiyorlar. Çocuklar babalarına hasret bir şekilde büyüyorlar.” ifadeleri kullanıldı.  

“Ülkede gelinen süreç laçkalaşıp çökmeye doğru gidiyor”

Mısır tarihinde ilk kez seçimle iş başına gelmiş olan Muhammed Mursi`nin darbe sonrası azledilerek yapılan gayri meşru bir yargılama ile mahkum edilmesinin ise kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, darbeci Sisi yönetiminin 64 yaşındaki Muhammed Mursi ve beraberindeki 12 kişiye verdiği 20 yıllık hapis cezasının, ülkede gelinen sürecin laşkalaşıp çökmeye doğru gittiğini açık bir şekilde göstergesi olarak değerlendirildi.

“Âlim müsveddeli, zavallılar yaşanan bu kıyımdan dolayı Allah`a hesap verecekler”

Emperyal güçler uğruna halkını karşısına alacak kadar firavunlaşan rejimlerin fazla uzun ömürlü olmayacağına dikkat çekilen açıklamada, “İdamlar, müebbet hapis cezaları, işkenceler, yağmalamalar derken Müslümanların yaşadığı Mısır devleti adaletten yoksun bir hale geldi. Ülkede kendisini devlet otoritesine adayan âlim müsveddeli, zavallı, paralı kalem ve mühür sahiplerinin yaşanan bu kıyımdan dolayı Allah`a verecekleri hesap gününü hiç göz önünde bulundurmayacak kadar basiretten yoksun olmaları Âlimler ve Medreseler Birliği olarak bizleri hayretler içerinde bırakıyor.” denildi.

“Mısır yönetimini topa tutan hükümetin ülkesinde hukuk garabeti yaşanıyor”

İslami değerlere ve Müslüman şahsiyetler üzerinden yürütülen saldırıların Müslümanları açısından mağduriyete sebebiyet verdiğini ve yaşanan bu iki olayın mağduriyetlerinin göz önünde bulundurarak bir değerlendirmenin yapıldığı açıklamada,  Çeşitli platformlarda Mısır yönetimini topa tutan hükümetin kendi ülkesinde yaşanan hukuk garabetini nasıl olurda görmezden geldiğine bir anlam verilemediği belirtildi.

“Müslümanların cezaevlerinde hukuksuz bir şekilde yatıyor”

Açıklamada devamla, “Bizler bu iki mağduriyetin birbirinden zerre miktarınca farklı olduğunu düşünmüyoruz. Bu mağduriyetleri yaşatan yetkilileri de kendi konumlarını bir kez daha gözden geçirip artık saflarını belli etmeye davet ediyoruz. 25 yıldan fazladır hiçbir şekilde suça bulaşmamış Müslümanların cezaevlerinde hukuksuz bir şekilde yatıyor olmaları Türkiye`de mazlumlar adına siyaset yaptığını iddia eden tüm yetkililer adına utanç veren bir tablodur.” ifadeleri kullanıldı.

“Tüm Yusufilere sabırlar diliyoruz”

Son olarak cezaevlerinde bulunan çocuklarına hasret bir şekilde dünyadan göç eden anne ve babalara da değinilen açıklamada, anne babaları vefat eden tüm Yusufilere sabırlar dilenerek, “Doğru olduğuna inandıkları dava uğruna çektikleri cefayı Allah (cc) muhakkak karşılıksız bırakmayacaktır. Ayrıca Mısır`da İslam uğruna bin bir fedakârlığa katlanan Müslüman kardeşlerimizi tekrardan selamlıyor kendilerine yüce Allah`tan sabır ve metanet diliyoruz.” denildi. (İLKHA)

  

Bu haberler de ilginizi çekebilir