• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Batman`ın Mirzabey köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Batman Köy-Der tarafından, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köylülerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik adeta bayram havasında geçti.

Sunuculuğunu Köy-Der yetkililerinden Vedat Yavuz`un yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Köy-Der Başkanı Murat Güneş,  

 Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak İslam davası önünde nice engellerin çıktığını hatırlatan Güneş, “İslam`ın önüne engel çıktığı zaman, davamızın hak ve gerçek olduğunu anlıyoruz. Bu sene içerisinde yaklaşık 20`ye yakın köy  ve beldede bu tür etkinlikler düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz.  Tek gaye ve amacımız, Peygamberimizi tanıtmak, onun davasını insanlara anlatmak ve İslam davasının sönmez ve söndürülemez olduğunu insanlara ispat etmektir. İnsanların, imanını coşturmak ve imanın hakikatlerine vardırmak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz.   ” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun Kürtçe mevlidi ile devam eden etkinlikte, Özlem Ajans Sanatçılarından Özcan Atsat ve Köy-Der İlahi Grubu, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Tekbir ve salavatların hiç eksilmediği etkinlikte, Batman Köy-Der Üyesi Ahmet Gürceğiz Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.

“Kim aziz olmak istiyorsa Hz. Muhammed`in (sav) yolunu takip etsin”

Dünyada ve ahirette kim aziz olmak istiyorsa Hz. Muhammed`in (sav) yolunu takip etmesi gerektiğinin altını çizen Görceğiz, tek hak yolun Peygamberin yolu yani İslam yolu olduğunu söyledi.

Allah`ın Peygamberimizi insanların saadeti ve kurtuluşu için gönderdiğini vurgulayan Görceğiz, Peygambere tabi olanların hem bu dünya da hem de ahirette kurtuluşa erdiğini, ona tabi olmayanların ise iki cihanda da felakete sürükleneceğini belirterek,  “Peygamberimiz, insanların iki cihanda da saadete ermesi için, hiçbir zaman kendi nefsini düşünmedi. O yüzden insanlar da Peygamberimizin dininin tüm cihana yayılması için çaba harcaması gerekiyor. Elhamdülillah biz Müslümanlar, Peygamberimizin yolunu kendimize yol seçtik ve hiçbir zaman da bu yoldan geri dönmeyeceğiz.” diye konuştu.

Daha sonra sanatçıların Peygamberimizi konu alan ilahileri seslendirdiği sırada köy halkı, eşlik edip  halay çekerek adeta coştu. 

Sanatçılardan sonra Ahmet Gürceğiz Hoca`nın yaptığı dua ile etkinlik sona erdi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir