• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Mısır`daki idam kararları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Camisi önünde toplanan çok sayıda vatandaş, "36 idam ve 48 müebbet", "Mısırda vatan idam ediliyor" yazılı pankartlar taşıyarak, " İdam sehpası yıldıramaz İhvanı ", " Mursi `ye selam direnişe devam ", "Kahrolsun Sisi" sloganları atarak, tekbir getirdi.

 “Darbeciler çadır tiyatrosu sergiliyor”
Protesto gösterisinde konuşan Özgür Der Genel sekreteri Musa Üzer, darbecilerin çadır tiyatrosu sergilediklerini ve komedi yargılamalarda bulunduklarını belirterek,  “Darbecilerin yargısı İhvan liderleri ve seçilmiş Cumhurbaşkanı hakkında tam komedi içeren yargılamalarda bulunuyorlar. Onlar verdikleri idam ve ceza kararlarıyla İhvan-i Müsliminin İslam hareketini teslim alacaklarını sanıyorlar. Ama bilmiyorlar ki 90 yıllık bu hareket, işkencelerle, şehadetlerle bu günlere geldi.” ifadelerini kullandı.

“Mısır halkının özgür iradesini teslim alamayacaklar”
Üzer konuşmasının  devamında, verilen idam ve müebbet kararının, Mısır direnişini yıldıramayacağını belirterek, “Muhammed Bediiler ve  Muhammed Mursiler bu mirasın devamcılarıdırlar. Muhammed Bedii hakkında verdikleri idam kararı, Muhammed Mursi hakkında verdikleri 20 yıllık ceza  asla İhvanları yıldıramayacak, Mısır halkının özgür iradesini teslim alamayacaktır” dedi.

“2 yıl içerisinde 5 binin üzerinde insan hayatını kaybetti”
İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay da yaptığı konuşmada, demokrasiyle seçilmiş lidere yapılan darbeyi kınadı.

2 yıl içerisinde 5 bin insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Atalay, “İhvanın liderleri hakkında verilen idam cezaları ve müebbet hapis cezalarına baktığımızda, alınan bu karar için, uluslararası hukuk  bakımından sadece adaletin komedisi  diyebiliyoruz. Çünkü idam ve müebbet kararı verilen İhvan liderleri hakkında ispat edilmiş hiçbir suç bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

“Araplar tarihe kara bir leke olarak geçecektir”
Muhammed Mursi`nin Katar televizyona yaptığı açıklamalar için hükümeti sattığı iddiasıyla 20 yıllık hapis cezası verildiğini belirten Atalay, Arap Birliğine seslenerek, “Bugün Mursi hakkında verilen kararlar şudur; Katar televizyonu aracılığıyla devlet sırlarını Katar hükümetine sattığı iddiasıyla 20 yıl hapis cezası aldı. Bu cezalar ise tamamıyla siyasi kararlardır. Burada Arap Birliğine ve İslam ülkelerine seslenmek gerekiyor ki, bu alınan kararları izlemekle yetindikleri için, adeta tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir” şeklinde konuştu.
 

Gösteriye katılan İhvan yöneticisi ise çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Zalimler ve tağutlar her zaman gücü olmayan mazlum ve suçsuz insanları katlederek kendilerini gün ışığına çıkarmaya çalışmışlardır. Verilen bu idam karaları, Mısırı İsrail`e satan ve İsrail`in karşısında diz çöken, Mısırlı kadınların ırzlarına tecavüz etmeye yeltenen, katil ve zalim insanları  temize çıkarmaya yönelik bir kararın ispatıdır” ifadelerini kullandı.

“Direnişi meydanlarda ve sokaklarda haykıracağız”
İhvan-ı Müslimin yöneticisi son olarak, demokrasi ile Cumhurbaşkanı seçilip, darbeyle görevden alınan Muhammed Mursi`ye bir mesaj iletmek istediğini belirterek, “Ey Muhammed Mursi! Senin hapisteki direnişin, dik duruşun ve boyun eğmeyişin, bizim ölçümüzdür. Bizler Müslüman kardeşler ve Mısır halkı olarak, şerefli ve izzetli devrimimizi sonuna kadar yürüteceğiz. Asla zalimlerin önünde boyun eğmeyeceğiz. Özgürlüğümüzü ve vatanımızı alıncaya kadar, senin hapiste direndiğin gibi biz de direnişi meydanlarda ve sokaklarda haykıracağız” dedi.

Grup yapılan yürüyüşün ardından sessizce dağıldı. (İLKHA)

 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir