• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Memur-Sen`den Bilge Gençliğe destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş tarafından Bilge Gençlik Kulübü`nün etkinliklerine izin vermeyen Dicle Üniversitesine tepki geldi. Bilge Gençlik Kulübünün Dicle Üniversitesinde yaptığı Kutlu Doğum mevlidine katılan Memiş, Muhammedi Sevda`nın hiçbir güç tarafından engellenemeyeceğini belirtti.

Bilge Gençlik Kulübünü yapmış oldukları hizmetlerden dolayı tebrik ettiğini belirten Memiş, Peygamber Sevdalıları Platformuna ve pazar günkü mitinge katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı.

“Üniversite rektörlüğünün kendini sorgulaması lazım”

Dicle Üniversitesinin çifte standart yaptığını dile getiren Memiş, “Gönül isterdi ki ortalığı yakıp yıkanların yaptığı gibi biz de her yerde rahatça düşüncelerimizi dile getirecek bir ortam bulalım. Özellikle peygamberimiz herkesin peygamberidir bu yüzden bu tür durumlara izin verecek rektörlüğün olmasını arzu ederiz. Bilge gençlik kulübüne izin vermemesi doğru bir davranış olmamıştır. Çünkü herkes istediği şekilde etkinliğini yapabilir. Bu etkinlik peygamberimizin doğumu ile ilgili bir etkinlik olmasına rağmen ve peygamber herkesin peygamberi olmasına rağmen nasıl oluyor da kutlu doğuma engel oluyorlar. Rektörlüğün bu konuda kendini sorgulaması gerekiyor.”

“Muhammedi sevdayı hiç kimse engelleyemez”

Üniversite Rektörlüğünün bundan sonraki adımlarda da bütün kulüplere eşit mesafede durması gerektiğini belirten Memiş sözlerini şöyle noktaladı: “Etkinliğe izin verilmedi ama gençler şuan burada yapıyor.  Muhammedi sevda hiç kimse tarafından engellenemez. Daha önceki yıllarda HDP`li belediyenin lavaboları kapatması, suyu kesmesi ne oldu? Muhammedi sevdayı engelleyebildiler mi? Yine yüz binlerce insan meydanları doldurdu. Şuanda Rektörlüğün Muhammedi sevdayı engellemesini doğru bulmuyoruz. İnsanların, istedikleri şekilde her yerde kutlu doğumu yapmaları gerekiyor ve yetkililerin bu tür adımlar noktasında izin vermesini bekliyoruz. Bu tavrı doğru bulmuyorum ve eleştiriyorum.” (Emrah Deniz, Ali Fidancı - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir