• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Nusaybin sendikalarından Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin`de Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Eğitim Bir Sen Nusaybin Şubesi  ile Genç Memur-Sen  ortak  bir program düzenledi.

Programa Nusaybin Müftüsü Seyit Ali Aydil, Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Şafak Kavak, Eğitim Bir Sen Mardin yöneticileri Ahmet Gönenç, Abdulselam Demir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can, Şube Müdürü Fesih Demir, Adnan Kaplan ve vatandaşlar katıldı.

Şerif Başak Düğün salonunda yapılan program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşması yapan Eğitim Bir Sen Nusaybin Temsilcisi Mehmet Şafak Kavak, İnsanlığın medarı iftiharı olan Peygamber Efendimizin, insanlara hangi inançtan olursa olsun, sırf insan oldukları için değer verdiğini belirterek,
“Onun mesajlarının yeterince idrak edilemediği günümüz dünyasında ise zulüm, kan, katliam ve gözyaşı var. Peygamberimizin insanları davet ettiği düzen, inanç özgürlüğü,  yöneticilerin tercihlerine değer veren, komşuluk, kadın, çocuk ve hatta hayvan ve bitki haklarını da içinde barındırdığı, birçok ilkeyle bugün bile insanlık âleminin idrakini aşan bir çağlar üstülüğüne haizdir” şeklinde konuştu.

Kavak`ın konuşmasından sonra Nusaybin Müftüsü Seyit Ali Aydil ve İlahiyatçı–Yazar Fesih Memiş Kutlu Doğumu anlatan birer konuşma yaptı.
Konuşmalardan sonra Kürtçe mevlit ve naat şiiri okundu, ney dinletildi.
 

Grup Yürüyüş Kürtçe, Türkçe ve Arapça konser verdi

Programın sonunda Grup Yürüyüş sahne aldı. Kürtçe, Türkçe ve Arapça parçalar okuyan Grup Yürüyüş`e salondakiler de eşlik etti. (Cihat Şayık –İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir