• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Dicle Üniversitesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü ve Peygamber Sevdalıları Platformu işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yönelik ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)` konulu bir etkinliği düzenlendi. Dicle Üniversitesi açık basketbol sahasında yapılan etkinliğe çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Veteriner Fakültesi öğrencisi Zeki Aygur`un sunumu ve Bedirhan Akgül`ün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, okunan mevlit ve Özlem Ajans sanatçıları Derviş Madsor, Özcan Güner ile Bilal Dalkılıç tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti. Seslendirilen ezgilerle birlikte üniversite öğrencilerinin çektiği halayda, coşkulu anların yaşandığı görüldü.

Daha sonra bir konuşma yapan Eğitimci Yahya Oğraş, Müslüman bir gençlik ve Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verdi.

“Üniversitede Efendimizi anmak binler şükür gerektirir”

Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1444`üncü gününü karşıladıkları için çok mutlu olduklarını belirten Oğraş, “Peygamberimiz, karanlık dehlizlerin olduğu, toplumların ifsat olduğu, her türlü gayri insani ve ahlaki bir toplumda dünyaya teşrif ediyor. Kutlu viladet ile insanlarımız ve dünyamız saadet buluyor. İnsanlarımız ifsattan iflaha doğru yol alıyor. Kutlu sevdanın bugün yapılan etkinliklerinde ön plana ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed` teması çıkıyor. Üniversite gibi bir külliyede Allah Resulünün ismini anmak, O`nun yolundan gittiğimizi ifade etmek, O`nu aşkı ve sevdasıyla hayat bulduğumuzu haykırmak, kızlar ve erkekler olarak ‘Lebbeyk Ya Resûlullah` demek Allah`a binler şükrü gerektirir.” ifadelerini kullandı.

“Üniversite öğrencileri olarak burayı Darül Erkam yapacaksınız”

“Peygamberimizin fikir ve pratiğini yaşamaya ve yaşatmaya çalışırsak, Allah`ın izniyle insanların ıslahı yönünde büyük mesafe alacağız.” diyen Oğraş, sözlerine şöyle devam etti: “Burası İslam bayrağının ve mesajının insanlara kavuşmuş olduğu bir mekândır. Üniversite öğrencileri toplumu her türlü fitne ve fesattan kurtaracaktır. Siz üniversite öğrencileri, Diyarbakır`da metfun olan 541 sahabenin bu bölgeyi İslam ile tanıştırmak adına yaptıkları vazifeyi üstelenmenin bilincinde olacaksınız. Siz genç nesil olarak aynı zamanda Muhammed Mustafa (sav) mesajını alan, O`nun sofrasında oturan genç sahabelerin mirasçısı olacaksınız. Sizler burayı Darül Erkam yapacaksınız. 16 yaşındaki bir genç evini ve varlığının Muhammed`e (sav) açıyor ve ‘Benim evim senin evindir Ya Resullulah` diyor. Sizler de Darül Erkam`ın varisleri olacaksınız.”

Program, yapılan dua ile sona erdi. (Emrah Deniz /Ali Fidancı - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir