• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
İşte Amerikanın Afganistandaki Askeri Kaybı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

O savaşın başlamasından bu yana ölen 1500′den fazla ABD askerinden sadece biri. Bu kayıplardaki, yaklaşık üç ölümden biri yalnız geçen yıl meydana geldi. Bazı uzmanlar, asker ölümlerinin çoğunluğunun keskin nişancıların , özellikle bomba ve patlayıcıların patlatılmasının sebebiyet verdiği hususunda hemfikirler. Şuanda Oklahoma 45. Tugayından Üç bin asker Afganistan’da bulunuyor. Istatistikler yaklaşık 10.000 ABD askerinin yarısından fazlasının 2010 yılındameydana gelen patlamalarda, yaralandığını gösteriyor.

Denizci Teğmen Kenny Lyon 2006 yılında bir havan saldırısında ayağını kaybetti. Şuanda ancak protez bacak kullanarak yürüyebiliyor. Irak ve Afganistandaki yaralı askeri personel hakkındaki rakamlar tahmini rakamlar.Hesabını yapamadığımız beyin tramvası,psikolojik sorunların ise hadddi hesabı yok.Bunu hesabını zaten yapamayız.

Yine savaşın getirdiği büyük sorunlardan biri intihar sorunu, 2001 yılından bu yana intihar vakaları ikiye katlandıda artıyor. Bazı aylarda savaşta ölen Abd askeri personelinin sayısından daha çok asker, intiharlarda hayatını kaybetti. Elde edilen rakamlar,Trajik olarak Afgan sivillerin yaşadığı ölümlerin, Amerikanın kayıplarının,çok gerisinde. BM günde altı ya da yedi olmak üzere toplam 2700 üzerinde Afgan sivilin , yalnız 2010 yılında öldürüldüğünü tahmin ediyor.

Ancak 2001 yılından bu yana, Afgan sivillerin on binlercesi, açlık, salgın hastalıklar, ya da savaş alanlarında öldürüldü. Washington Postun hazırladığı ankette halkın % 75 ‘i temmuz ayına kadar Amerika’nın Afganistan savaşı’nda başarılı olacağına inanmayarak geri çekilmesini istiyor.

dunyagundemi.net
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir