• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Rehber Gençlik Kulübü Hz Muhammed`i andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara Üniversitesi Rehber Gençlik Kulübü öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “Bir Lider Olarak Hz. Muhammed (sav)” konulu bir program düzenledi. Programa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş katıldı.

Zeynel Abidin Soysal`ın Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Peygamberimizin liderliği üzerinde bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, toplumun tüm kesimlerinin Peygamberimizi örnek alması gerektiğini ifade ederek O`nu en önde örnek alması gerekenlerin de insanlara liderlik yapanların olduğunun altını çizdi.

“Liderlerin en büyük vasfı Allah`tan başka hiçbir şeyden korkmamalarıdır”

Peygamberimizin liderliği ve insanların onun liderliğini örnek alması üzerine bir konuşma gerçekleştiren Göktaş, “Peygamberimiz eşi benzeri olmayan bir liderdir ve bu lideri de insanların önde gidenleri, insanlara liderlik edenlerin daha fazla örnek olarak almaları gerekmektedir. Liderlerin en büyük takdir edilen tarafları cesaretleridir. Peygamberliğin de önderliğin de en büyük vasfı bu olmalıdır. Liderlerin en büyük vasfı Allah`tan başka hiçbir şeyden korkmamalarıdır.” dedi.

“Bizlere çizilen Peygamber portresi eksiktir”

Nübüvvetten öncede Peygamberlerin birer dava adamı olduğunu belirten Göktaş, “Bizlere çizilen Peygamber portresi eksiktir. Anlatılan siyerlerin altyapıları, hikâyeleri eksiktir. Peygamberimizin Hira`ya çıkması, inzivaya çekilmesi meselesi öyle sıradan bir olay değildir. Gördüğü şirk ve çarpıklıklara dayanamayarak oraya çıkıyor ve vahiy serüveni başlıyor. Ondan önce kaygılı ve sancılı bir dönem vardır. Liderler de önceden içinde kaygı duyan sancıları olan bir insan olmalıdır. İçindeki toplumun yangınını, sıkıntısını görecek onların farkında olacak ve onlara liderlik edecek.” diye konuştu.

“Peygamberimizi en önce İmamlar örnek almalıdır”

Tüm bireyler olarak Hz Muhammed`i örnek almamız gerektiğini vurgulayan Göktaş, “Her zaman Peygamberimizin örnekliği memura, emekliye anlatılır. Peygamberimiz her anlamda herkesin örnek alabileceği bir liderdi. Özellikle O`nun liderliğini insanların öncülerine tavsiye etmeliyiz. Bir aile reisi olarak, bir imam olarak, toplumda bir fert olarak her zaman onu örnek almalıyız. Peygamberimiz camiye gider ve kimin gelip kimin gelmediğini öğrendikten sonra, camiye gelmeyenlerin evine kadar gidip onların durumlarını sorardı. O böyle bir liderdi. Bundan dolayı ilk önce Peygamberimizi örnek alacak kişiler imamlar olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Rehber Gençlik Kulübü Başkan Yardımcısı Fuat Uysal ise programda bir konuşma yaparak Müslümanların kendi gündemlerini oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

Uysal, “Bizler Müslümanız. Müslümanca düşünmek, konuşmak ve tepki vermek zorundayız. Müslümanlar nereden olursa olsunlar kimsenin tesiri altında kalmak zorunda değildirler. Onların takındığı tavrı da takınmak zorunda değildirler. Rehber Gençlik olarak etrafımızı çevrelemiş bataklıklara rağmen, kendimizi Rabbine adayan, Rabbinin davasıyla ve Rabbinin davasını idame eden bir gençlik olacağız. Müslümanlar, başkalarının gündemlerine takılmamalı, kendi gündemlerini oluşturmalıdırlar. Rehber Gençlik Kulübü olarak İbrahim (as) gibi etrafımızı saran bütün bataklık ve ateş çemberine rağmen, ateşi selamete çeviren bir imanla, bu ateşi selamete çeviren birer gençlik olarak Rabbimize adanmışız.” dedi.

İslam coğrafyasında zulümler yaşanıyor

Uysal, “Bugün İslam coğrafyalarında kanlar akmakta, mazlumların feryadı yeri göğü inletmektedir. İslam ümmeti ne zamanki O`nun yolundan saptıysa, ne zamanki Âlim ve önderler onu bıraktıysa her zaman bu tablolarla karşılaşmışız. Ama ne zamanki O`nun yolu takip edildi, işte o zaman Kudüs azad oldu, zalimlerin oyunları bozuldu. Bizler bu davayı güzide ashabın yaptığı gibi hayatımızın her alanında yayacak ve bu davayı her tarafa ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

Program yapılan duanın ardından katılımcılara dağıtılan çeşitli hediyeler ile sona erdi.  (Erkan Yavuz- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir