• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitimini tamamlayan çobanlara sertifika verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında çobanlara kurs verilmeye başladı. Eğitimini başarıyla bitiren çobanlara sertifika verilecek.

Projesi kapsamında, 50 çoban kursiyerin katılımıyla 15 gün boyunca 120 saatlik eğitim verilecek.

Karlıova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen kursta, ilk günde çobanlara sinevizyonla, hayvanların özel bakımları, gebe hayvanların bakım ve beslenmesi, hasta ve sakat olan hayvanların bakım ve beslenmesi hakkında eğitim verilmeye başlandı.

Konu hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Muhammet Atlı, “ ‘Sürü Yönetimi Elemanı benim’ projesi kapsamında ilçemizde yaklaşık 400 başvuru yapıldı. Yapılan başvurularda ancak 50 kişiye kurs verebilme imkânımız oldu. 15 gün sürecek olan kursta hayvanlarım özel bakım ve beslenmeleri hakkında bilgilendirmeler sonrası sertifikayı hak kazanan kursiyerlerimiz, bakanlığın bazı destek, proje ve sigorta işleminde faydalanabilecek.” dedi.

Verilecek sertifika ile çobanların sigortalı çalışabileceğini dile getiren Atlı, “Çobanlık yapmak isteyen arkadaşlarımız, bu sertifika sayesinde sigortalı çalışabilir ve buda onlar için bir güvencedir. Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta veteriner hekimlerimiz, 15 gün serecek olan kursta,  120 saatlik eğitimi vererek onların sertifika almalarına yardımcı olacak.” şeklinde konuştu.

Sertifika almak için eğitim gören kursiyerlerden Zahir Oral, “Bu proje bizim için çok faydalı olacak. Yıllardır bu işi yapıyoruz ama bizim hiçbir güvencemiz yoktu. Bu sertifika sayesinde artık bizim de bir güvencemiz olur ve sigortalı olabiliriz.” diye konuştu.

15 günlük eğitimini bitiren kursiyerlere, yapılacak olan sınav sonrası sertifika verileceği belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir