• DOLAR 32.523
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2480.163
  • ...
Doktorun Reçetesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya - Doğruhaber/Haber Yorum

Müthiş matematik hesabıyla kısa yoldan iktidara ulaşmanın formülünü geliştiren Devlet Bahçeli`den yeni bir atak!

“Tek çare MHP” reçetesi…

Olayın izahı şöyle:

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman sosyal paylaşım sitesinde bir mesaj ve reçete resmi paylaştı. ‘Dr. Devlet Bahçeli` imzalı reçete, ülkücüler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Reçete de MHP`nin 7 Haziran seçimleri için hazırladığı sloganlardan biri olan “Tek çare MHP” yazıyor.

Ülkücüleri heyecanlandıran meselenin “reçete” ile izah edilmesi ve “iktidar olamama hastalığının” tedavi ihtimali…

Ama ortada ciddi bir yanlışlıklar var.

Birincisi Devlet Bahçeli bir “Tıp doktoru” değil “iktisat doktoru”dur.

Bazıları her sakallıyı dedeleri sandıkları gibi her doktora tedavi olmaya da gidebilir; ama mikro ve makroekonomik planlamalarla hiçbir böbrek hastasının iyileştiğine rastlanmamıştır. “Efendim biz bunu zaten biliyoruz, bizim kastımız da ekonominin düzelmesi ve iyileşmesidir” diyerek bizi kontrpiyede bırakmayı düşünüyorsanız hiç heves etmeyin, tutmaz.

Ekonomi doktoru Devlet Bahçeli`nin başbakan yardımcılığı döneminde devlet, ülke tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini hatta en büyüğünü yaşadı.

Doktor Devlet Bahçeli, reçete yazacak gücü bile kendinde bulamayınca, ekonomi ile ilgili bakan Uluğbay, çenesine Smith-Wesson`u dayamasına rağmen intiharı beceremeyince, Dr. Kemal Derviş ithal edildi ve ekonomi ona teslim edildi. Memleket uzun süre Dr. Derviş`in acı reçeteleri ve IMF`nin mütekebbir temsilcileri ile meşgul oldu.

İnsan fayda görmediği doktora bir daha gider mi bilemem; ama sanırım MHP`liler yaygınlık arz eden “Stockholm sendromuna”  güveniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir