• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Çeçen Lider İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İMKANDER Rusya'dan cenazelerin defnedilmesini istedi

İMKANDER'den yapılan açıklamada "En temel savaş hukuku prensiplerini dahi hiçe sayarak bugüne kadar 250 binden fazla sivilin ölümüne sebebiyet veren Rusya Federasyonu Hükümeti'nden en azından ölülere saygı göstermesini talep ediyoruz. Ali Ebu Muhammed ve ailesi ile silah arkadaşlarının naaşlarının İslami usullere göre defnedilebilmesi için yakınlarına teslim edilmesi hem temel insan hakları ilkelerinin hem de uluslararası hukukun bir gereğidir." denilerek cenazelerin teslim edilmesi talep edildi.

Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Dernek, Kafkasyalı direniş lideri ve askerleri için gıyabi cenaze namazı çağrısı da yaptı. Açıklamada: " Kafkasya Emiri Ali Ebu Muhammed, hanımı ve yanında şehid olan askerleri için 24 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Fatih Camiinde cuma namazını müteakib gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Birleşik, Bağımsız İslami Kafkasya davasına gönül veren tüm insanları son görevlerini yapmak için gıyabi cenaze namazına davet ediyor, ümmetimize baş sağlığı diliyoruz." denildi.

İMKANDER'in Açıklaması

Rusya, Kafkasya'da Bağımsızlık Ateşini Söndüremeyecek!

Kuzey Kafkasya'da Rus işgaline karşı sürdürülen  mücadelenin önderi Ali Ebu Muhammed (Ali Ashab Alibulat Kebekov) Dağıstan'ın Temirhan Şura şehrinin Gerey-Evlak Köyü'nde 19 Nisan 2015 günü Rus askerleriyle girdiği çatışmada şehid olmuştur.
Rus Ordusunun hedef gözetmeksizin yaptığı saldırıda Ali Ebu Muhammed'in hanımı ve Dağıstanlı direnişçilerin komutanlarından Şamil Hasanov ve Ömer Magamadov  da şehid düşmüşlerdir. 15 aydır dağdaki siperini terk etmeyen Ali Ebu Muhammed'in ailesini ziyaret etmek için köye geleceği istihbaratını alan Rus askerlerinin yaptığı bu saldırı Rusya'nın karanlık siciline yeni bir halka eklemekten başka bir işe yaramayacaktır.

En temel savaş hukuku prensiplerini dahi hiçe sayarak bugüne kadar 250 binden fazla sivilin ölümüne sebebiyet veren Rusya Federasyonu Hükümeti'nden en azından ölülere saygı göstermesini talep ediyoruz. Ali Ebu Muhammed ve ailesi ile silah arkadaşlarının naaşlarının İslami usullere göre defnedilebilmesi için yakınlarına teslim edilmesi hem temel insan hakları ilkelerinin hem de uluslararası hukukun bir gereğidir.

Kafkasya Emiri Ali Ebu Muhammed, hanımı ve yanında şehid olan askerleri için 24 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Fatih Camiinde cuma namazını müteakib gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Birleşik, Bağımsız İslami Kafkasya davasına gönül veren tüm insanları son görevlerini yapmak için gıyabi cenaze namazına davet ediyor, ümmetimize baş sağlığı diliyoruz.

İMKANDER/21 Nisan 2015

Bu haberler de ilginizi çekebilir