• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Irak Kürdistanı`ndan gelen âlimler Yavuz`u ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum mevlidine katılan Irak Kürdistan`ından gelen âlimler heyeti, Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz`a nezaket ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır`da Peygamber Sevdalıları Platformu`nun (Platforma Evîndarên Pêxember) 19 Nisan`da düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine katılan Irak Kürdistan`ından gelen âlimler heyetinden M. Abdurrahman Tevfik, Cemal Reşit, Seyda Ahmet, Seyda Celal, Mamoste Faqir, Seyda Cemal, Seyda Hamza ile Türkmen radyosunun imtiyaz sahibi Şeyh Cafer, 7 Haziran milletvekili seçimlerine hazırlanan ‘Hür Adaylar`dan Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz`u ziyaret etti.

Haliliye`de açılan seçim bürosunda samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Yüzbinlerce insanın katılım gösterdiği Diyarbakır`daki Kutlu Doğum mevlid etkinliğine katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren âlimler heyeti, kendilerine yapılan davete icabet edip Türkiye Kürdistan`ına geldikleri için çok mutlu olduklarını, burada İslam kardeşliğinin muhabbetini yaşadıklarını, bu kardeşliğin ve ilişkilerin sadece belli günlere değil değişik zamanlarda devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Yavuz ise âlimler heyetinden dua talep etti.

Yavuz, Kürtlerin yüzyıllardır mazlumiyet yaşadığını belirterek, dört ayrı parçaya bölünmüş bu halkın mazlumiyetinin ortadan kalkması için Kürtler arasında ittihadın oluşmasına çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarında Yavuz`a başarılar dileyen heyet, çekilen hatıra fotoğrafının ardından seçim bürosundan ayrıldı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir