• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
WUSHU şampiyonasından 10 madalya ile döndüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya’da 13-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Gençler-Büyükler WUSHU TAOLU şampiyonasına Batman’dan katılan 8 sporcu, 10 madalya ile döndü.

Şampiyonada, 1 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 5 üçüncülük elde eden Batman Spor Akademisi sporcularından, Muhammet Aslan kilosunda Türkiye şampiyonu oldu, Yusuf Aslan ve Deniz Pala Türkiye ikinciliği, İrfan Polat, Okan Bayındır, Deniz Baran ve M. Ali Ada da Türkiye üçüncülüğü elde ettiler.

Şampiyonadan, biri şampiyonluk olmak üzere 10 güzel sonuçla döndüklerini ifade eden TWF Doğu ve Güney Doğu Genel Koordinatörü Abdülaziz Velioğlu, “Bu yola çıkarken gençlerimizi sokaklardan alıp Dünya şampiyonu yapmaya kararlıyız demiştik. Hamdolsun bu gün bu sözümüzün temelini atmış bulunmaktayız.”  dedi.

Batman’ı en iyi şekilde temsil ettiklerin dile getiren Velioğlu, “8 sporcudan oluşan bir ekip ile Sakarya iline giden kafilemiz bir altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile Batman’a döndü. Katıldığımız Türkiye Gençler-Büyükler WUSHU TAOLU şampiyonasında ilimizi en iyi şekilde temsil ettik. İlk kez Türkiye şampiyonasına katılan sporcularımız bile derece yaparak bizleri mutlu ettiler.” şeklinde konuştu.

Batman’ın WUSHU sporunda bir marka şehir olduğunu belirten Velioğlu, son olarak şunları söyledi: “Bu başarı çıtasını daha da yukarı taşımaya kararlıyız. Aynı zamanda da Batman’ı Doğu ve Güneydoğu’nun spor merkezi haline getirmeye de kararlıyız. Tüm Batmanlı gençlerimizi spor yapmaya davet ediyorum. Ayrıca geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsünü yapmayı planladığımız uluslararası Hasankeyf şampiyonası ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.”  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir