• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Kızıltepe yeni Hükümet konağının yapımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezi Sanayi mahallesindeki Adalet Sarayı yanında yapılacak yeni hükümet konağında Resmi kurumların bir çatı altında toplaması ve vatandaşlara tek elden hizmet verilmesi hedefleniyor.

Mevcut hükümet konağının artık ihtiyaçlara cevap vermemesi, kurumların birbirinden dağınık ve uzak olmasının yanı sıra otopark sorunu ve şehir merkezinin ortasında kalması nedeniyle yeni bir hükümet konağına ihtiyaç duyuldu.

Yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alanı kapsayacak yeni Hükümet Konağının 9 bin 643 metrekare genel alan üzerinde kurulacağını ve iki bodrum katı bir zemin katla birlikte toplamda 6 kattan oluşacak.

Yemekhane gibi sosyal tesislerin de yer aldığı ve yapıdan ayrı 85 araçlık ve yapıya ait 15 araçlık protokol otoparkı bulunacak olan yeni hükümet konağının 5 milyon 257 bin 250 lira sözleşme bedeli ile bir yıl içinde tamamlanacak.

Yeni hükümet konağının yapımıyla ilgili bilgi veren Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “İlçemizde 1970’li yıllarda yapılan bir hükümet konağımız vardı ama ilçe nüfusumuz son 30 yılda neredeyse yüzde 300 oranında arttı. 1990’ı esas alacak olursak 1990 yılında 60 bin olan nüfus şu anda 233 bin oldu. Dolayısıyla yeni bir hükümet konağına ihtiyaç vardı. Bakanlığımız bu konuda ilçemiz için güzel bir hükümet konağı projesine onay verdi. Geçen gün de valiliğimizin HİKOP bünyesinde ihalesi gerçekleşti. 5 milyon 257 bin 250 liralık bir bina yapılacak inşallah bununla vatandaşımıza tek elden hizmet sunma imkanı olacak. Kamu kurumları bir arada olacak. Yani otoparkından arşivinden çok modern bir bina olacak. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşaat kazı çalışmaları başladı. Güzel bir bahçesi olan 6 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olacak. Yani otoparkı ile arşivi ile konferans salonu ile kamu kurumları ile Kızıltepe’ye yakışacak ve yaklaşık 20-30 yıl hizmet edecek güzel prestijli bir binaya sahip olacağız. Binanın bitirme süresi bir yıl ile sınırlıdır. İnşallah gelecek sene bu binaya taşınırız diye düşünüyorum." dedi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir