• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Kızıltepe`ye bağlı Eşme` de kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilciliği tarafından Kızıltepe ilçesine bağlı Eşme (Meskenter) mahallesi camisinde düzenlenen kutlu doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yatsı namazından sonra mahalle (köy) camisinde düzenlenen etkinliğe, genç-yaşlı, erkek-kadın camiye akın etti. İki katlı olan camide erkekler alt katta bayanlar ise üst katta kutlu doğum etkinliğini idrak etti.

 Program Mehmet Turhan Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Daha sonra Grup Ensar sanatçılarından Mehmet Sıddık Aydın ile Medeni Dağlı`nın Peygamber efendimizin üzerine bestelenen “Em zelilın em fekrın ya Resulullah meded” “Tu stırka asimana” “can, can Muhammed” ilahilerini seslendirmeleriyle devam etti.

İlahilerin ardından mevlithan Mehmet Turhan hoca mevlidi şerifi okudu.

Daha sonra grup Ensar sanatçıları “em hatın ber dergahéte ya Resulullah meded” “ya ehed ya semed sellu ela Muhammed” ilahileri seslendirdiler.

İlahilerin ardından günün anlam ve önemi hakkından bir konuşma yapan molla Abidin Er şunları söyledi:  “Peygamber efendimiz (sav) me Peygamberlik geldiği zaman ilk önce akrabalarını İslam`a davet etti. Kızı Hz. Fatıma ya hitaben 'Ey Fatıma kendini ateşten koru ben seni koruyamam. Resulullah (sav) bu sözü kızına söylemiş bizde Müslümanlar olarak Resulullah`ın sünnetine tabi oluyormuyuz? Kızlarımız Hz. Fatıma`nın yolunda mıdır? Örtülümüdür? Namazlı niyazlımıdır? Yoksa açık, saçık film ve modayı mı takip ediyorlar. Değerli Müslümanlar eğer kızlarımız öyleyse Resulullah (sav)  kendi öz kızını kurtaramıyorsa nasıl bizim kızlarımızı cehennem ateşinden koruyacak eğer gençlerimiz camiden çok internet kafe ve yabancı film ve müziklere meyilliyse nasıl? Resulullah (sav) min şefaatine layık olacağız.” Dedi.

“İslam dini bu topraklara gelene kadar çok cefa çekildi”

İslam dininin rahatlıkla dünyaya yayılmadığına dikkat çeken Er, “ İslam dini rahatlıkla Mekke ve Medine`den dünyaya yayılmadı. Rahatlıkla Diyarbakır ve Mardin`e kadar gelmedi. İslam dini bu topraklara gelene kadar birçok cefa çekildi şehitler verildi.” Diye hatırlattı.

“ İslam aleminin zulüm altında olmasının nedeni Resulullah'ın (sav) yolunu takip etmediğimizdendir”

 Bugün İslam âleminin zulüm altında olmanın Resulullah (sav) yolunun takip edilmediğinden kaynaklandığına vurgu yapan Er, “Bugün dünyada 2 milyar Müslüman nüfusu vardır. Neden? Bugün Müslümanlar dünyada zelildirler, Onlara zulüm yapılıyor Kur`an-ı Kerimin ayetlerine ve Resulullah (sav) sünnetine baktığımızda bunun tek sebebi Resulullah'ın (sav) yolunu takip etmediğimizden dolayıdır. Resulullah'a (sav) iman etmişiz ama hakkıyla onu hayatımızda örnek edinmemişiz. Onun yolunu hakkıyla takip etmediğimizden dolayı bugün kan, gözyaşı ve zulüm İslam âleminin arasındadır.” İfadelerini kullandı.

“Resulullah`ı her yönüyle hayatımızda örnek edinelim”

 Müslümanların Resulullah'ı (sav) her yönüyle kendilerine örnek edinip yaşantısını kendi yaşantılarında tatbik etmeleri gerektiğinin altını çizen Molla Er, “ Resulullah (sav) veda hutbesinde 'Size iki emanet bırakıyorum. ilki Allahın kelamı olan Kur`an-ı Kerim, İkincisi ise sünnetimdir.' Kur`an-a tutunun, onun yolunu takip edin ve hayatınızda tatbik edin. Sünneti ise, onun yaşantısıdır, hal ve hareketleridir, aile hayatıdır, ticari hayatıdır, Cömertliğidir, ibadetidir, cihadıdır. Yani onun hadislerine bakalım o ne yapmış ise bizde yaşantımızda tatbik edelim. Resulullah (sav) biz Müslümanlara hitaben diyor ki “Eğer siz bunları takip ederseniz hiçbir zaman yolunuzu şaşırmazınız.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra tekrar sahne alan Ensar ilahi grubu sanatçıları  “Tekbir Allah`u ekber Muhammed ji mera rehber” “ Tu nura çavêmeyî ya Muhammed Mustafa” ilahileri seslendirdiler. Kutlu doğum etkinliği, molla Abidin Erin yaptığı dua ve sunulan ikramlarla sona erdi. (Mehmet Aslan - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir