• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Muhammedi Sevda bir başkadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da yüzbinlerin katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğu etkinliğine katılarak duygularını paylaşan Peygamber sevdalıları, Hz. Muhammed’e (sav) selam gönderdi.

“Buradan Hz. Muhammed’e selam gönderiyoruz”

Kutlu Doğum programına gelmek için hiçbir engel tanımadığını söyleyen Doğan İlhan, en büyük Önder ve en büyük Rehber’in Hz. Muhammed(sav) olduğunu söyledi.

Tüm halkı, tüm Müslümanları Allah Resulünün Kutlu Doğumuna davet ettiğini belirten İlhan, “Buradan Hz. Muhammed’e selam gönderiyoruz. Buradan bütün Müslümanlara, bütün İslam dünyasına selam gönderiyoruz. Buradan Filistin’e, Irak’a, Myanmar’a selam gönderiyoruz.” dedi. 

“Muhammedi Sevda bambaşkadır”

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden geldiğini söyleyen Selam Yıldırım, O kadar büyük bir topluluğu bir araya toplayan şeyin Peygamber sevdası ve Peygamber aşkı olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Bu aşk, bu sevda için bir haftadan beri hazırlık yapıyoruz. Muhammedi Sevda bambaşkadır. Tüm dünya Müslümanlarını bu sevda için birliğe, bir olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

“Kişi, sevdiğiyle beraberdir”

Etkinliğe katılmak için İstanbul’dan Diyarbakır’a  geldiğini söyleyen İshak Kaya, etkinliğin çok güzel ve anlamlı olduğunu söyleyerek, bu tür etkinliklerin her zaman olması gerektiğinin altını çizdi.

 Allah’ın Resulullah’ı örnek olarak insanlığa gönderdiğini söyleyen bir Muhammed Çetin, bu tür etkinliklerin Dinini, Peygamberini tanımasına vesile olacağını söyledi.

Çetin, “Kişi, sevdiğiyle beraberdir. İnşallah biz de Allah’ı seviyoruz. Bu sevgi anlatılmaz, yaşanır.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğuma İstanbul’dan katılan Halil Yılmaz ise, ilk defa Diyarbakır’a geldiğini ve Peygamber Sevdalılarının bir araya gelmelerinin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Programa Kahramanmaraş’tan geldiğini söyleyen Osman Kemal, yapılan etkinliğin güzel ve anlamlı olduğunu ve herkesin mutlaka böyle etkinliklere gelerek, bu havayı teneffüs etmesi gerektiğini söyledi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir