• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Tokat`ta Silahlı Kavga: 1 Ölü 3 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, Kuytul köyü muhtarı Sadık K. ve kardeşi Ergün K. ile komşuları Murat Pelit (36), Kazım Bolat (30) ve Hamdullah Bolat (33) arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Kavgada, silahla vurulan Murat Pelit, olay yerinde hayatını kaybetti. Pelit`in cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Turhal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kavgada Kazım ve Hamdullah Bolat ile muhtarın kızı olduğu belirtilen Seçil K. da (14) yaralandı. Sağlık durumları ciddiyetini koruyan Kazım ve Hamdullah Bolat`ın Turhal`daki ilk müdahalenin ardından Tokat`a sevk edildiği, yüzüne saçma isabet eden Seçil K`nın ise Turhal Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, muhtar Sadık K. ve kardeşi Ergün K`nın gözaltına alındığı bildirildi. Köyde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Kavga eden tarafların evlerinin yan yana olduğu öğrenildi. Kavganın, Bolat ailesinin akşam saatlerinde traktörle yoldan geçerken korna çalması üzerine, muhtar Sadık K`ya ait koyun sürüsünün ağıla girerken ürkerek dağılması nedeniyle çıktığı iddia edildi. Koyun sürüsünün ürkmesi sonucu muhtarın, karşı tarafı uyardığı, daha sonra taraflar arasında kavga çıktığı ileri sürüldü.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir