• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`HÜDA PAR`ın yaptıkları ümmetin birliği adına önemlidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden Yek Gırto`ya bağlı İttihadul Ulema vel-Muslimin Şura Başkanı Dr. Ömer Abdulaziz Bahauddin; HÜDA PAR, Peygamber Sevdalıları Platformu ile Âlimler ve Medreseleri Birliğinin (İTTİHAD) yaptığı çalışmaları, İslam Ümmetinin birliği ve beraberliği adına çok olumlu bulduklarını söyledi.

Âlimler ve Medreseler Birliğinin öncülüğünde Diyarbakır'da düzenlenen Kürdistan Âlimler Çalıştayı'na da katılan Bahauddin; HÜDA PAR'ı ziyaretinde, Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı ve eski HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, HÜDA PAR kurucu üyesi Vedat Turgut ve HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Metin Turan ile görüştü.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı binasında saat 17.00'de başlayan ziyarette konuşan Bahauddin, Kürdistan Âlimler Çalıştayı'nın ve Diyarbakır'da düzenlenen mevlit etkinliğinin Kürtler ve İslam Ümmeti için çok önemli olduğunu ifade etti.

Kutlu Doğum'daki manzara Müslümanların tefrikadan kurtulabileceğini göstermiştir...

Yapılacak tüm çalışmalarda Müslümanların vahdetinin öncelenmesi gerektiğini ifade eden Bahauddin, "Müslüman âlimler ve öncü şahsiyetler, "İslam Ümmetinin birliği ve beraberliği için ellerinden gelen çabayı göstermelidirler."dedi.

"Biz dünya Müslümanları için kardeşlik istiyoruz." diyen Bahauddin, HÜDA PAR'a atfen "Biz sizde bu müşterekliği gördük." ifadelerini kullandı. Kutlu Doğum etkinliğinde verilen mesajların çok önemli olduğuna dikkat çeken Bahauddin, "Kutlu Doğum etkinliğindeki manzara Müslümanların tefrikadan kurtularak bir araya gelebileceğini göstermiştir." şeklinde konuştu.

Müslüman Âlimler ve idareciler, ihtilafları yok etmek için bir araya gelmeliler

İttihadul Ulema vel-Muslimin Şura Başkanı Bahauddin'in görüşlerinin önemli olduğunu ifade eden Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Yapıcıoğlu ise, İslam ümmetinin vahdetinin önemine vurgu yaptı.  Yapıcıoğlu, Hz Peygamberin "Ümmetimden iki sınıf düzelirse bütün insanlar düzelir. Bunlar bozulduğu vakit ise bütün insanlar bozulur. Bunlar: Âlimler ve idarecilerdir." hadisine atıfta bulunarak öncelikle âlimlerin ve idarecilerin kendi aralarındaki ihtilafları çözmeleri gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, "Âlimler ve İdareciler kendi aralarındaki ihtilafları çözmek için bir araya gelmeli ve diyaloglar geliştirmelidir." dedi.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir