• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Şırnak`ta çocuk felci aşı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak il Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde çocuk felçi aşı kampanyası kampanyasında çocuklara aşıyı sevdirmek ve aşı bilincini yaygınlaştırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Programa Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Vali eşi Zeliha Su, Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, İl Jandarma Komutanı Mustafa Sakaoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Dr. Muhsin Hayyam Elçi, aşı yapmanın önemine değinerek , “ Ülkemizde 2002`de çocuk felcinden arındırılmış bölge sertifikası almış bulunmaktayız. Ancak komşu ülkelerimiz Irak ve Suriye`de çocuk felci vakasının tespit edilmesi nedeniyle, Suriye`ye sınır komşusu olan  Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Hatay`ın da içinde bulunduğu şehirlerde, Sağlık Baknlığı tarafından çocuk aşısı kampanyası başlatılmıştır. ” ifadelerini kullandı.

Vali Su yaptığı konuşmada,  tüm ailelerin çocuklarını aşı yaptırmaya davet ederek, “ Aşı yapmanın önemi yadsınamayacak kadar mühimdir.O nedenle çocuklarımıza aşıyı sevdirmenin yollarını aramamız bu doğrultuda bilinçlendirmemiz lazımdır.” dedi.

Programda Vali Su ve eşi  aşı olan çocuklara çeşitli hediyeler verirken, program hatıra fotoğrafların çekilmesiyle sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir