• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Yazılı Basın Muhteşem etkinliği nasıl gördü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır halkı, dün 1 milyonun üstünde insanın toplana bileceği kapasiteye sahip Newroz Meydanını doldurarak Hz. Muhammed (sav)'e olan sevgisini, O`nun öğretilerine olan bağlı olduğunu bir kez daha kanıtlayarak adını İslam tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Türkiye'de ve yurt dışında büyük takdir toplayan etkinlik, Yeni Akit ve Diriliş Postası dışında  Türkiye`deki yazılı basın tarafından görülmedi. 1. Sayfalarını magazin haberleriyle dolduran Hürriyet, Milliyet, Vatan, Haber Türk, Akşam, Sabah gibi gazetelerin büyük bir ihtişamla gerçekleşen ve Dünyaya çok önemli mesajların verildiği Kutlu Doğum etkinliğine birinci sayfalarında yer vermemesi normal karşılanırken, Yeni Şafak, Yeni Asya, Milat, Milli Gazete, Vahdet gibi gazetelerin söz konusu Peygamber Sevdalıları`nın organize ettiği etkinlik olunca Cumhuriyet, Zaman, Bugün ve Taraf Gazetesiyle yollarının kesişmesi dikkat çekici bulundu.

Etkinliği iç sayfalarında veren Aydınlık Gazetesi, haberi, "Hüda-par dan kutlu doğum mitingi" şeklinde bir başlıkla verirken, Tarihi etkinliğe 13. sayfada yer ayıran Akşam Gazetesi ise, "Kutlu Doğum mitinginde 350 bin kişi" başlığını kullandı.

Gazete Haber Türk, 1 milyona yakın Peygamber Sevdalısının katıldığı Kutlu Doğum mitingini, "Kutlu Doğum'a yüz bin kişi" başlığıyla okurlarına eksik aktarırken, BirGün gibi gazetelerin Peygamber Sevdalısı Diyarbakır halkına "gerici" diyerek hakaret ettiği görüldü.

Nuh Albayrak'ın Genel Yayın yönetmenliğini yaptığı Star Gazetesi, etkinliği mübarek üç aylar haberiyle birleştirerek 21. sayfada yer verdi. 10. sayfada etkinlik haberini veren Vahdet Gazetesi, "Onbinlerce sevdalı Peygamberi andı" diyerek, Milyonların Peygamber aşkını 1. sayfada vermemekle kalmadı, iç sayfada katılım sayısını az göstermeye çalıştı.  (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir