• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Derik`e bağlı Subaşı`da kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Derik ilçesine bağlı Subaşı (Zok ) Mahallesinde (köyünde) Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Peygamber efendimizin kutlu doğum etkinliği halkın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Çevre mahallelerden (köylerden)  Peygamber efendimizin kutlu doğum etkinliğine katılmak için genç, yaşlı, kadın ve çocuklar alana akın etti.

Mahalle sakinlerinin, etkinlik öncesi gelen misafirleri ağırlamak için adeta birbiri ile yarıştığı görüldü. Köylülerin misafirperverliği ise gelen misafirler tarafından takdirle karşılandı.

Sunuculuğunu Eşref Gümüş`ün yaptığı etkinlik saat 13.30 da Rıdvan Erol Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bahattin Demir, Allah ve Resulünün sevgisi için toplandıklarını belirterek, “Hiçbir menfaat karşılığı için toplanmadık. Ancak Allah ve Resulünün sevgisi üzerine toplandık. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) şöyle buyuruyor: 'Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiştir. Beni seven ise cennette arkadaşımdır.' Resulullah (sav) sevgisi bizi cennete götürür başka bir hadisi şerifte ise, 'siz hangi kavmi severseniz onlarla haşrolursunuz.' diye buyuruyor." İfadelerini kullandı.

Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor`un, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgileri seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan Molla Rıdvan ile Muhammed Bakır Olca mevlidi şerifi okudu.

Programda konuşan İbrahim Bahadır, insanlığın Hz Muhammed'in (sav)  kutlu viladetiyle değer kazandığını vurgulayarak, "Peygamber efendimiz dünyaya teşrif etmeden önce insanlar köle olarak satılıyordu. Güçlüler zayıfları eziyor Kadınların ve çocukların ise hiç kıymeti yoktu. Hz. Muhammed (sav) geldiğinde kabilesi Allah`ı tanımıyor taş ve ağaçlara ibadet ediyorlardı. her türlü fuhşiyat kötülük had safhadaydı. Onun gelişiyle kavminin hayatı değişti. Değerli Müslümanlar Hz Muhammed (sav) tüm insanlığın kurtuluşu içindir. Kim Hz. Muhammed'i (sav) kendine rehber ve önder edinirse kurtuluşa erer." dedi.

Peygambere olan sevgi ve muhabbetin önemini örneklerle anlatan Bahadır, "Bir gün bir sahabe Hz Resulullah'ın (sav) huzuruna çıkıyor ve şöyle buyuruyor: “Ya Muhammed (sav) kıyamet ne zaman kopacak? Peygamber efendimiz ise ona hitaben kıyamet için ne hazırladın? Sahabe ise kıyamet için Allah ve Resulünün sevgisini hazırladım. Resulullah (sav) ise cevaben eğer, Allah ve Resulünü seviyorsan kıyamet gününde onlarla beraber olacaksın.” diyor. Değerli Müslümanlar bizler Allah ve Resulünü sevmeliyiz. Hz. Muhammed'i (sav) kendimize önder yapalım. Kim peygamberi kendine rehber edinirse batıl fikirlerin arkasından koşmaz ve Resulullah`tan başka kimseyi kendine önder ve rehber edinmez. Çünkü Hz. Muhammed emsalsiz bir önderdir. Eğer biz dünya ve Ahiret saadetine ermek istiyorsak eğer dünyada ve Ahiret`te huzur ve güzellik istiyorsak Hz Muhammed'i (sav) kendimize örnek ve rehber edinmeliyiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeniden sahneye çıkan Derviş Madsor'ın, seslendirdiği marşlarla coşan katılımcılar büyük bir halka oluşturarak halay çekti.

Program, Bahattin Demir hocanın yaptığı dua ile sona erdi.(Mehmet Aslan - İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir