• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Diyarbakır Kız İmam Hatip`te Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, özel bir düğün salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe Kayapınar ilçe müftüsü, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, ilahiler ve yapılan konuşmalar ile devam etti. Daha sonra açılış konuşması yapan Vehbi Mustafaoğlu, Hz Muhammed'in (sav) doğumunun, dünyanın akşını değiştirdiğini ve ona kulak veren herkese, hayatını yeniden düzenleme, yapılandırma ve bundan sonraki gidişatında sağlam bir dayanağın ayrıcalığını yaşattığını belirti.

“Heva heveslerimizden vazgeçmeliyiz”

Programda konuşan Kayapınar ilçe müftüsü Mehmet Sırrı Şık, “Kendilerine mensup olduğumuzu düşündüğümüz, iddia ettiğimiz başta peygamber efendimiz olmak üzere diğer bütün peygamberlerin yolundan gitmeyi kendimize şiar edinmeliyiz. Zevklerimizden, uykularımızdan, gençlik hevesimizden, tefrikalardan dünya süslerinden ve dünya nimetinin beklentilerinden vazgeçmeliyiz. Bütün imkânlarımızla insanlık için çalışacağız çünkü Allah böyle bir görev vermiştir. Ümmetin görevi memur olmak değil, amir olmaktır. Ümmetin görevi budur. Başkası size kendi oyunlarını dikte edemez, isteklerini yerine getirtemez, kimse size yanlışı emredemez, sizler amir olacaksınız Allah'tan aldığınız emirler doğrultusunda amir olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

“Kutlu Doğum etkinliğine hep beraber katılacağız”

Programdan sonra etkinliği değerlendiren Diyarbakır Kayapınar Kız İmam Hatip Lisesi Aile Birliği Başkanı Kasım Akgönül, Peygamber Sevdalıları tarafından Diyarbakır Newroz Miting alanında yapılacak kutlu doğum etkinliğine tüm öğrenciler ile berber destek vereceklerini belirtti.

Akgönül, “Medine`de ashabın kadın çocuk yaşlı demeden, herkesin hurma dallarına çıkıp peygamberi bekledikleri özlem ve iştiyak ile bekledikleri gibi yine aynı duygu ve heyecan ile bizim çocuklarımız da oraya peygamber efendimizi anmaya gidecekler. Peygamberin davasını, misyonunu yüklenmek için var gücü ile gayret içinde olacaktır. Herkesi etkinliğe davet ediyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Özlem Ajans sanatçılarından İbrahim Akbaş ve Mehmet Gündüz seslendirdikleri ilahilerle salonda coşkulu anların yaşandı.  (Emrah Deniz - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir