• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Hasta almaya giden ambulansı yakacaklardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden acil bir astım hastasını almak için giden 112 ambulansa kimliği belirsiz kişi ve kişilerce molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi. 16 Nisan Perşembe günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, alev alan ambulansa sağlık çalışanları müdahale etti.

Saldırı nedeniyle sağlık çalışanlarının psikolojik travma yaşadıkları belirtilirken ambulansın arka tarafı yanarak kullanılmaz hale geldi.

Söz konusu saldırı ile ilgili açıklama Tabip Odası Hakkari Yüksekova Temsilcisi Dr.Mehmet Bayar saldırıların sağlık çalışlarının hizmetlerine engel teşkil ettiğini belirtti.

“Sağlık çalışanlarına yönelik ciddi saldırılar oluyor”
Türkiye’nin birçok yerinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların meydana geldiğini söyleyen Bayar; "Bu durum sağlık çalışanlarının mesleğini yapmalarının önünde ciddi anlamda engel teşkil etmektedir. Sağlık hizmeti alamayan insanlarımız da bu durumdan etkilenmektedir.” dedi.

“Sağlık çalışanları dokunulmazdır”
Sağlık araçları, sağlık kuruluşları ve sağlık çalışanlarının savaş halinde dahi ulusal ve uluslar arası protokoller gereğince dokunulmazlık özelliklerine sahip olduğunu ifade eden Bayar, yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.  (İlyas Akkoş - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir