• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Maden`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Yeni İhya Der, Maden ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Etkinlikte bir konuşma yapan İbrahim Yaz Allah Resülü`nü sevmenin önemine değindi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti. Maden Merkez Vaizi Nihat Hoca`nın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Kız çocuklarının ilahi ve şiir okuduğu etkinlikte Habeşistan hicreti tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan İbrahim Yaz Hoca, Hz Muhammed`i (sav) sevmenin önemine değinerek onu her alanda Müslümanlar için en iyi örnek olduğunu belirtti.

“En büyük maden Kur`an ve sünnettir"

Müslümanlar olarak hepimizin Resulullah`ı (sav) sevdiğini belirten Yaz, bu sevginin lafta kalmaması gerektiğini belirterek; “Elbette ki Allah Resulünü seviyoruz. Fakat daha sabah namazına çocuklarımızı çağırmaktan imtina ediyoruz, bunun adı sevgi olabilir mi? Böyle bir sevgi olamaz. Dolayısıyla sevmek candan vazgeçebilmektir, bedel ödeyebilmektir. Sevginin bir ölçütü var. Bizler Müslümanlar olarak dinimizden, Kur`andan, önderimiz Hz. Muhammed`den (sav) uzaklaştıkça insanlık bozuluyor, âlem bozuluyor, ailemiz bozuluyor. Evlerimize fitneler giriyor. Boşanmalar haddi aşmış. Kimse camilerin kapısına varmıyor. Kimse Resulullah`ın hayatını çocuklarına öğretmiyor. Çocuklarımız yabancı sanatçıların şarkılarıyla büyüyor, Resulullah`ın (sav) hayatını öğrenmiyor. Şunu unutmayalım; en büyük maden altın, bakır madeni değildir. En büyük maden Ku`ran ve sünnete sarılmaktır. Kur'an ve sünnet madenine sırt çeviren bir coğrafyanın halini düşünün; bugün bizim coğrafyamızın hali ortada.” dedi.

“Hz Muhammed hayatımızın tüm alanların kuşatmalıdır”

Hz Muhammed`den başka önderler aramanın bir fayda getirmeyeceğini belirten Yaz, “En büyük önder odur. Peygamberden başka liderlerin peşinden gitmenin sonu budur. En büyük önder Hz.Muhammed (sav) diyorsak o önder bizim hayatımıza ekonomimizi, siyasi hayatımızı, aile hayatımızı kısaca bizim tüm alanlarımızı kuşatmalıdır. Bizler Kur'an'ı ve Hz. Muhammed`i sadece camilere hapsedemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik İrfan Bektaş Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir